Η Nokia σε αναζήτηση εταίρου για την παραγωγή smartphones

by George Polyzos • On 14-07-2015 • AT 12:18 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

nokia-lumia-800-white-lifestyle-photo-of-interior

Με επίσημη τοποθέτησή της η Nokia ξεκαθάρισε τις προθέσεις της σχετικά με την πιθανότητα επιστροφής της στην αγορά των smartphones, αγορά από την οποία αποχώρησε τον Απρίλιο του 2014.

Στην ανακοίνωση της Nokia γίνεται λόγος για την προϊστορία της εταιρεία στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας, όπου κατείχε ηγεμονικό ρόλο για 14 χρόνια. Ωστόσο, με την απόφαση πώλησης του τμήματος συσκευών στην Microsoft αυτός ο κύκλος έκλεισε με την φινλανδική εταιρεία να στρέφεται στις υπόλοιπες δραστηριότητές της (τεχνολογία δικτύων, χάρτες κλπ).

Θέλοντας λοιπόν να ξεκαθαρίσει το τοπίο και λόγω των πρόσφατων δημοσιευμάτων που την θέλουν να επιστρέφει στην αγορά των smartphones επιλέγοντας το λειτουργικό σύστημα Android, η Nokia τονίζει ότι «ο σωστός δρόμος επιστροφής στη συγκεκριμένη αγορά είναι μέσω της άδειας χρήσης του brand».

Θεωρώντας ότι το brand «Nokia» παραμένει ισχυρό η εταιρεία στοχεύει στην εύρεση του κατάλληλου συνεργάτη που θα μπορέσει να αναλάβει το έργο της δημιουργίας νέας σειράς συσκευών για λογαριασμό της Nokia. Αυτός ο μελλοντικός συνεργάτης θα πρέπει να αναλάβει «την κατασκευή, τις πωλήσεις, το marketing και την υποστήριξη των πελατών».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «εάν και όταν βρεθεί αυτός ο διεθνής συνεργάτης, που θα μπορεί να αναλάβει αυτές τις ευθύνες, εμείς (σ.σ. η Nokia) θα εργαστούμε στενά με αυτόν για την καθοδήγηση σε επίπεδο design και τεχνολογικής διαφοροποίησης, όπως έγινε και με την περίπτωση του Nokia N1 Android tablet».

Σε κάθε περίπτωση ξεκαθαρίζεται ότι η εύρεση του κατάλληλου συνεργάτη και η δημιουργία συσκευών με το brand Nokia δεν θα μπορεί να γίνει πριν από το δ’ τρίμηνο του 2016, όπως ορίζει και η συμφωνία που έχει υπογραφεί με την Microsoft.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons