Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πώλησης των χαρτών Here της Nokia

by Nikos Kaimakamis • On 08-12-2015 • AT 9:21 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

here-maps-ios

Η Nokia ολοκλήρωσε την διαδικασία πώλησης των Here maps στην γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία σε ένα deal 2,55 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Οι αγοραστές της υπηρεσίας ψηφιακής χαρτογράφησης και εντοπισμού της Nokia είναι οι Audi, BMW και Daimler, οι οποίοι εκτιμάται ότι έχουν ως στόχο τους να ενισχύσουν την κίνηση των οχημάτων χωρίς οδηγό που ετοιμάζουν. Οι χάρτες Here της Nokia θεωρούνται ως μία από τις καλύτερες υπηρεσίες χαρτογράφησης για όλο τον κόσμο.

Το εν λόγω deal είχε ανακοινωθεί τον Αύγουστο, με την αξία των χαρτών Here να υπολογίζεται στα 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα καθαρά κέρδη από το όλο deal για τη Nokia υπολογίζονται σε 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Οι περισσότεροι αναλυτές μιλούν για μία σωστή στρατηγική κίνηση της Nokia, καθώς κατά τη διάρκεια του πρώτο τριμήνου του 2016 θα γίνει η εξαγορά της Alcatel-Lucent, η οποία εκτιμάται ότι θα κοστίσει περίπου 15,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Είναι σαφές ότι η Nokia θέλει να γίνει ένας κυρίαρχος παίκτης στην αγορά των δικτύων μετά από αυτή την εξαγορά, ενώ η υπηρεσία Here maps δεν φαίνεται να ταιριάζει στη νέα της στρατηγική. Οι χάρτες Here είναι διαθέσιμοι σε όλες τις πλατφόρμες κινητών και προσφέρουν υπηρεσίες δι’ εντοπισμού, χαρτογράφηση, φωνητική καθοδήγηση και πληροφόρηση για σημεία ενδιαφέροντος.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons