Η Nokia Networks συμπληρώνει 25 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα

by George Polyzos • On 25-02-2015 • AT 1:39 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

broadband-fibre-router

Η Nokia Networks συμπληρώνει 25 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα συμβάλλοντας στην ελληνική οικονομία, στην τοπική αγορά τηλεπικοινωνιών και στις λύσεις ευρυζωνικότητας κινητής τηλεφωνίας.

Από τα πρώτα δειλά βήματα το 1990, με ένα μικρό γραφείο και μόλις 13 υπαλλήλους, η Nokia Networks αναπτύχθηκε και σήμερα απασχολεί περίπου 1.200 άτομα στη χώρα. Στην Ελλάδα, η Nokia Networks εξυπηρετεί τοπικούς και περιφερειακούς πελάτες και συμβάλλει στην ανάπτυξη παγκόσμιων προϊόντων και μελλοντικών λύσεων ευρυζωνικότητας κινητής τηλεφωνίας.

Ένα από τα σημαντικότερα παγκοσμίως κέντρα έρευνας και ανάπτυξης της Nokia Networks βρίσκεται στην Αθήνα και διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη τεχνολογιών και λύσεων ευρυζωνικότητας κινητής τηλεφωνίας, συμπεριλαμβανομένου LTE και 5G, με στόχο την υποστήριξη των παρόχων στη διαχείριση της απρόβλεπτης αύξησης του όγκου των δεδομένων, βελτιώνοντας συγχρόνως την εμπειρία του δικτύου.

Το Κέντρο Τεχνολογίας στην Αθήνα αναπτύσσει επίσης λύσεις για τη μετάβαση των κεντρικών δικτύων πακέτων (packet core networks) στο Cloud (Telco Cloud) και την παροχή τεχνικής υποστήριξης σε πελάτες της Nokia Networks σε όλο τον κόσμο.

Η Nokia δραστηριοποιείται επίσης στην Ελλάδα μέσω της επιχείρησης HERE, την υπηρεσία χαρτογράφησης και εντοπισμού. Η εταιρεία HERE, διαθέτει δύο εξειδικευμένα τοπικά γραφεία στην Ελλάδα, τα οποία απασχολούν μια ομάδα ειδικών που χαρτογραφεί τη χώρα και τα χιλιάδες νησιά της, με βάση τα κορυφαία πρότυπα του κλάδου.

Nokia-Networks-Exarhos

Ο Αθανάσιος Έξαρχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nokia Networks στην Ελλάδα, ανέφερε: «Εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα, η εταιρεία σταθερά και με δυναμικό τρόπο συνεισφέρει στην Ελληνική οικονομία και παρέχει ευκαιρίες σε ταλαντούχους Έλληνες μηχανικούς να εργαστούν στην αιχμή της τεχνολογίας παραμένοντας στη χώρα. Έχουμε ενισχύσει σημαντικά την παρουσία μας στην Ελλάδα και είμαστε ένας από τους σημαντικότερους εξαγωγείς στο στρατηγικό τομέα της καινοτομίας».

[Δ.Τ. Nokia Networks]

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons