Η Nikon παρουσίασε D-SLR με φορμά DX και πτυσσόμενη οθόνη αφής

by George Polyzos • On 08-01-2015 • AT 2:08 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Digital Imaging

D5500_ambience_1

Η Nikon παρουσίασε την D5500, την πρώτη φωτογραφική μηχανή με φορμά DX και πτυσσόμενη οθόνη αφής, η οποία χαρακτηρίζεται από χαμηλό βάρος και πολλές δυνατότητες.

Η D5500 διαθέτει αισθητήρα ανάλυσης 24,2 Megapixel ενώ το εύρος ISO 100–25600 επιτρέπει τη λήψη εικόνων και βίντεο σε συνθήκες περιορισμένου φωτισμού. Επιπλέον, διαθέτει σύστημα αυτόματης εστίασης 39 σημείων της Nikon το οποίο αποτελείται από εννιά αισθητήρες σταυροειδούς διάταξης (cross-type) στο κέντρο.

Όπως αναφέρει η Nikon, το συγκεκριμένο σύστημα αυτόματης εστίασης επιτρέπει στον φωτογράφο να μην χάνει ποτέ την εστίαση στο θέμα όπου κι αν βρίσκεται αυτό μέσα στο κάδρο, ενώ με ταχύτητες συνεχών λήψεων έως και 5 καρέ ανά δευτερόλεπτο, οι φευγαλέες κινήσεις ή εκφράσεις μπορούν να αποτυπωθούν ακριβώς τη σωστή στιγμή, ακόμα και όταν οι ρυθμοί της δράσης είναι γρήγοροι.

Η κάμερα διαθέτει ακόμη επεξεργαστή εικόνας EXPEED 4 της Nikon που εξασφαλίζει υψηλή ταχύτητα, προηγμένες δυνατότητες αποθορυβοποίησης και ομαλή εγγραφή video, μπορείτε να αποτυπώσετε με αυτοπεποίθηση αγαπημένες στιγμές που θέλετε να θυμάστε και, έπειτα, να εξερευνήσετε περαιτέρω δυνατότητες χρήσης των αποτελεσμάτων.

D5500_BK_18_55_front

Με αξιοσημείωτα μικρότερο βάρος και μέγεθος από την προκάτοχό της, η D5500 διαθέτει νέα μονοκόμματη σχεδίαση και βαθιά λαβή ενώ η πτυσσόμενη οθόνη αφής των 3,2 ιντσών επιτρέπει τον έλεγχο της μηχανής με την ίδια ευκολία που επιτυγχάνεται ο ισχυρισμός ενός smartphone. Επιπρόσθετα, η ενσωματωμένη δυνατότητα Wi-Fi επιτρέπει τον εύκολο διαμοιρασμό των λήψεων.

Τέλος, η D5500 είναι συμβατή με όλη την γκάμα των φακών με φορμά DX. Από τους compact zoom, που είναι ιδανικοί για γενική χρήση ή ταξίδια, έως τους γρήγορους βασικούς φακούς, που επιτρέπουν τη δημιουργία όμορφου θαμπού φόντου (bokeh), και τους εξαιρετικά φορητούς τηλεφακούς, υπάρχει πάντα ένας φακός για κάθε περίσταση.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons