Η Nikon φτάνει τους 95 εκ. φακούς NIKKOR

by George Polyzos • On 16-08-2015 • AT 10:21 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Digital Imaging

Nikon_Coolpix_P900_BK_Hero_shot

Η Nikon ανακοίνωσε πως η συνολική παραγωγή φακών NIKKOR για φωτογραφικές μηχανές Nikon με εναλλάξιμους φακούς ξεπέρασε τα 95 εκατομμύρια.

Η διευρυμένη σειρά διαθέτει περισσότερα από 90 διαφορετικά μοντέλα φακών, συμπεριλαμβανομένων των εναλλάξιμων φακών για την κατηγορία προηγμένης φωτογραφικής μηχανής Nikon 1 με εναλλάξιμους φακούς, καθώς και τα εντυπωσιακά νέα προϊόντα που έχουν κυκλοφορήσει.

Νωρίτερα φέτος η Nikon παρουσίασε τον AF-S NIKKOR 300mm f/4E PF ED VR, τον τηλεφακό σταθερής εστιακής απόστασης που αποτέλεσε τον πρώτο φακό NIKKOR ο οποίος υιοθέτησε στοιχείο φακού PF, με αποτέλεσμα να καταστεί ο ελαφρύτερος φακός στην κατηγορία του παγκοσμίως.

Στην επίτευξη αυτού του ορόσημου παραγωγής της Nikon συνέβαλαν δύο νέοι επαγγελματικοί υπέρ-τηλεφακοί με την ελαφρύτερη κατασκευή στην κατηγορία τους: οι φακοί AF-S NIKKOR 500mm f/4E FL ED VR και AF-S NIKKOR 600mm f/4E FL ED VR. Άλλος ένας παράγοντας που συνέβαλε στο ίδιο επίτευγμα ήταν ο φακός zoom AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR με φορμά DX, με την compact κατασκευή του.

Όπως είναι φυσικό, η σειρά NIKKOR αξιοποιεί τις πιο πρόσφατες καινοτομίες της Nikon, όπως την παγκόσμια καταξιωμένη, εξαιρετικά ανθεκτική νανοκρυσταλλική επίστρωση και το ισχυρό σύστημα απόσβεσης κραδασμών.

Τα στοιχεία φακού PF (Phase Fresnel) που διαθέτουν οι φακοί NIKKOR, με την κορυφαία δυνατότητα αντιστάθμισης χρωματικής εκτροπής, τους καθιστούν μικρότερους και ελαφρύτερους, ενώ τα στοιχεία φθορίτη του φακού εξασφαλίζουν κορυφαία αντιστάθμιση χρωματικής εκτροπής και κάνουν τους τηλεφακούς πιο compact. Η επίστρωση φθορίου που διαθέτουν απωθεί αποτελεσματικά μια σειρά από ρύπους, όπως τη σκόνη, το νερό, τα έλαια και τα λίπη.

Η επωνυμία NIKKOR χαρακτηρίζει τους φωτογραφικούς φακούς της Nikon. Η ονομασία NIKKOR προέρχεται από την προσθήκη ενός R, μια κοινή πρακτική στην ονομασία φωτογραφικών φακών την εποχή που καθιερώθηκε η ονομασία, στον όρο Nikko, την εκλατινισμένη συντομογραφία του ονόματος Nippon Kogaku K.K., το οποίο ήταν η αρχική ονομασία της εταιρείας όταν ιδρύθηκε.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons