Η Nest, της Google, εξαγοράζει την Dropcam

by George Polyzos • On 23-06-2014 • AT 2:25 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Home Electronics

Dropcam

Μέσω ενός blog post, ο ιδρυτής της εταιρείας Nest, Matt Rogers, η οποία πρόσφατα εξαγοράστηκε από την Google, ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας Dropcam.

Σύμφωνα με το Re/code, το ύψος της εξαγοράς της Dropcam ανήλθε στα 555 εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία θα παραμείνει ανεξάρτητη μέχρι να οριστικοποιηθεί η συμφωνία και στη συνέχεια θα ενσωματωθεί πλήρως στη Nest. Οι δε υπάλληλοι της εταιρείας θα μετακινηθούν από τα γραφεία της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο, στα γραφεία της Nest στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια.

Η Dropcam είναι μία startup εταιρεία που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2009 προσφέροντας έναν εύκολο τρόπο εγκατάστασης και χρήσης καμερών ασφαλείας στο οικιακό περιβάλλον των χρηστών.

Η εταιρεία προσφέρει κάμερες στην τιμή των 149 ή 199 δολαρίων από τις οποίες ο χρήστης μπορεί να έχει δωρεάν live streaming του χώρου του ή μέσω μιας εβδομαδιαίας ή μηνιαίας συνδρομής να αποκτά πρόσβαση στα αρχεία βίντεο που καταγράφονται στο cloud και στα οποία μπορεί να έχει πρόσβαση από το smartphone του.

Όπως συνέβη και με την εξαγορά της Nest από την Google, πριν από περίπου τέσσερις μήνες, έτσι και στην περίπτωση της Dropcam ο Matt Rogers διαβεβαίωσε μέσω του post του ότι η εταιρεία δεν θα «μοιράζεται» προσωπικά δεδομένα χρηστών, ούτε καν με την ίδια την Google. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν διαφημίσεις που θα προβάλλονται στην εφαρμογή που υποστηρίζει τις υπηρεσίες της Dropcam.

Αντίθετα, ένα θέμα που ενδέχεται να προκύψει σχετίζεται με το γεγονός ότι η Dropcam χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες cloud Amazon Web Services. Παραμένει αναπάντητο το ερώτημα, όταν ολοκληρωθεί η εξαγορά, εάν η εταιρεία προτιμήσει τις ανάλογες υπηρεσίες cloud της «μητρικής» εταιρείας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η απόκτηση της Nest από την Google κόστισε 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια και η εξαγορά οριστικοποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. Η συμφωνία αποτέλεσε το βήμα εισόδου της Google στον χώρο της οικιακής διασύνδεσης, ενώ η τωρινή εξαγορά της Dropcam φαίνεται να είναι η επέκταση εκείνου του αρχικού σχεδιασμού.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons