Η Nest ανοίγεται προς τρίτους developers

by George Polyzos • On 26-06-2014 • AT 3:50 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Home Electronics

Nest_iPhone

 

Η Nest, ιδιοκτησίας Google, ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει και σε άλλες εταιρείες να δημιουργήσουν εφαρμογές, οι οποίες θα είναι σε θέση να επικοινωνούν με τις δικές της συσκευές.

Πρόκειται για το πρώτο άνοιγμα της Nest προς τρίτους developers, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις σύστασης μιας ευρείας γκάμας λογισμικού και υπηρεσιών. Να υπενθυμίσουμε ότι η Nest κατασκευάζει έξυπνους θερμοστάτες και άλλες συσκευές οικιακού αυτοματισμού.

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, ενδιαφέρον έχουν επιδείξει ήδη περισσότεροι από 5.000 developers. Σύμφωνα με το Reuters, η Nest ήδη συνεργάζεται με την εταιρεία κατασκευής οικιακών συσκευών Whirlpool, αλλά και την εταιρεία Chamberlain που κατασκευάζει συστήματα ελέγχου για αυτόματες γκαραζόπορτες. Άλλα πιθανά πεδία συνεργασίας είναι με το Universal Remote της Logitech, με την εταιρεία Jawbone ακόμη και με τον φωνητικό έλεγχο της Google.

Έτσι, όταν η γκαραζόπορτα κλείνει, για παράδειγμα, ο θερμοστάτης της Nest μπορεί να λαμβάνει ειδοποίηση ότι ο χρήστης βρίσκεται εκτός σπιτιού και να ρυθμίζει ανάλογα τη θέρμανση. Μία άλλη εφαρμογή σχετίζεται με τις LED λάμπες της Lifx, οι οποίες μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να γίνονται κόκκινες όταν ο ανιχνευτής καπνού της Nest εντοπίσει καπνό στο σπίτι.

Η Google απέκτησε τη Nest μόλις τον περασμένο Ιανουάριο έναντι του ποσού των 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ μόλις πριν λίγες ημέρες η ίδια η Nest ανακοίνωσε την εξαγορά της Dropcam, που προσφέρει υπηρεσίες οικιακής βίντεο-παρακολούθησης και ανάλογα προϊόντα ασφαλείας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons