Η Νέα Υόρκη αποκτά δημόσιο δωρεάν δίκτυο WiFi

by George Polyzos • On 18-11-2014 • AT 1:28 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

NYC WiFi 3

Οι δημόσιοι χώροι της πόλης της Νέας Υόρκης πρόκειται να αποκτήσουν το δικό τους δίκτυο WiFi, μέσω του LinkNYC, δηλαδή μίας σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Το δίκτυο LinkNYC συστάθηκε από τα μέλη της κοινοπραξίας CityBridge και της δημοτικής αρχής της Νέας Υόρκης. Μέλη της κοινοπραξίας CityBridge είναι η εταιρεία διαφημίσεων σε μέσα μεταφοράς Titan, το διαφημιστικό πρακτορείο Control Group, η γνωστή μας κατασκευάστρια επεξεργαστών Qualcomm και η εταιρεία κατασκευής hardware Comark. Εκ μέρους της δημοτικής αρχής συμμετέχουν το Γραφείο Τεχνολογίας και Καινοτομίας της δημαρχίας και το τοπικό Υπουργείο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

Όπως ανακοινώθηκε, το δίκτυο LinkNYC θα είναι 100 φορές ταχύτερο από το μέσο δημοτικό ασύρματο δίκτυο και 20 φορές ταχύτερο από το μέσο ασύρματο οικιακό δίκτυο στη Νέα Υόρκη. Χαρακτηριστικά ανακοινώθηκε ότι το κοινό θα μπορεί να «κατεβάζει» μία δίωρη ταινία υψηλής ανάλυσης σε χρόνο 30 δευτερολέπτων.

Η κατασκευή του δικτύου των 10.000 σταθμών μετάδοσης θα ξεκινήσει εντός του επόμενου έτους και οι πρώτες υποδομές θα είναι διαθέσιμες για χρήση από το κοινό έως το τέλος του 2015.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι δημιουργοί του δικτύου, αυτό δεν θα αποτελείται απλά από σταθμούς μετάδοσης WiFi. Αντίθετα, το κάθε κιόσκι, που ουσιαστικά θα αντικαταστήσει τους υπάρχοντες τηλεφωνικούς θαλάμους της πόλης, θα προσφέρει πρόσθετες υπηρεσίες ενώ θα φιλοξενείται και διαφημιστικός χώρος.

NYC WiFi 1

Πιο συγκεκριμένα, το κάθε κιόσκι θα παρέχει δωρεάν κλήσεις για όλη την αμερικανική επικράτεια, θα διαθέτει tablet με οθόνη αφής για πρόσβαση στις υπηρεσίες της πόλης, διαδραστικούς χάρτες, δωρεάν κλήσεις έκτακτης ανάγκης και για πληροφορίες, θα υπάρχουν σταθμοί φόρτισης και οθόνες για προβολή διαφημίσεων και άλλων ανακοινώσεων.

Μάλιστα, οι αρχές της πόλης υπολογίζουν ότι μέσω του δικτύου θα υπάρξουν έσοδα της τάξης των 500 εκατομμυρίων δολαρίων, για τα επόμενα δώδεκα χρόνια.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons