Η NASA θέλει να στείλει ένα σκάφος αναζήτησης ζωής στην Ευρώπη

by Nikos Kaimakamis • On 20-02-2017 • AT 10:25 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Η NASA είναι έτοιμη να εξερευνήσει την πιθανότητα ύπαρξης ζωής στον ωκεανό του δορυφόρου του Δία, Ευρώπη. 

Η NASA είχε ζητήσει από 21 επιστήμονες να σχεδιάσουν ένα σκάφος που θα μπορούσε να προσεδαφιστεί στον δορυφόρο Ευρώπη, προκειμένου να εξερευνήσει την πιθανότητα ύπαρξης ζωής στον υφάλμυρο ωκεανό του. Αυτό είχε συμβεί τον Ιούνιο του 2016 και τώρα η επιστημονική ομάδα έχει έτοιμα τα σχετικά σχέδια, τα οποία εξετάζει η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ. Η Ευρώπη είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ουράνιο σώμα, το οποίο πιστεύεται ότι έχει έναν ωκεανό κάτω από την επιφάνειά του.

Η κύρια αποστολή του σκάφους της NASA είναι να εξετάσει τα μη παγωμένα υλικά του εδάφους του, ενώ θα καθορίσει με ακρίβεια τη χημική σύσταση του εδάφους, προκειμένου να βγάλει συμπεράσματα για τον δορυφόρο του Δία. Τα συμπεράσματα που θα βγουν αναμένεται να έχουν καθοριστικό ρόλο για τις μελλοντικές αποστολές της NASA στην Ευρώπη. Η εκτόξευση εκτιμάται ότι θα γίνει το 2020, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες αποστολές στο μέλλον.

Η NASA βάζει και πάλι στο πρόγραμμα της την αναζήτηση ζωής σε άλλα σημεία του ηλιακού μας συστήματος, με την Ευρώπη να αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς στόχους της έρευνάς της, λόγω του υπόγειου ωκεανού της.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons