Η NASA επιλέγει ιδιώτες για ανεφοδιασμό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού

by Nikos Kaimakamis • On 15-01-2016 • AT 4:21 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

nasa iss ressuply

Η NASA ανακοίνωσε ότι επέλεξε τις SpaceX, Orbital ΑΤΚ και Sierra Nevada για τον ανεφοδιασμό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) από το 2019 μέχρι και το έτος 2024. 

Ουσιαστικά, οι συμβάσεις αυτές θα καλύπτουν όλο το χρονικό διάστημα για το οποίο η NASA έχει υπό την ευθύνη της τον ανεφοδιασμό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Τόσο η SpaceX του Elon Musk, όσο και η Orbital έχουν συνάψει αντίστοιχες συμβάσεις με τη NASA από το 2008.

Για τη Sierra Nevada αυτή είναι η πρώτη σύμβαση που υπογράφει με τη NASA. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Sierra Nevada ήθελε να πετύχει την χρήση του διαστημικού σκάφους της, Dream Chaser, για την μεταφορά αστροναυτών από και προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αλλά έχασε από την SpaceX και την Boeing.

Οι πύραυλοι που θα χρησιμοποιηθούν από τις τρεις εταιρείες είναι ο Falcon 9 με την κάψουλα Dragon από την SpaceX, ενώ η Orbital θα χρησιμοποιήσει τον Antares με την κάψουλα Cygnus, ενώ η Sierra Nevada θα χρησιμοποιηθεί η κάψουλα Dream Chaser πάνω σε έναν πύραυλο Atlas V.

Το κόστος των αποστολών μεταφοράς δεν μπορεί να υπολογιστεί τώρα από τη NASA, καθώς θα εξαρτηθεί από το πόσες αποστολές θα γίνουν, ενώ υπάρχει ένα πλαφόν έξι αποστολών για κάθε εταιρεία. Στο διαγωνισμό ήθελαν να πάρουν μέρος και οι Lockheed Martin και Boeing, αλλά κόπηκαν από τη διαδικασία αρκετά νωρίς.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons