Η NASA βρίσκει μόρια νερού στον αστεροειδή Bennu

by Nikos Kaimakamis • On 06-01-2019 • AT 12:00 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

H αποστολή της διαστημοσυσκευής OSIRIS-REx της NASA έκανε μία συνταρακτική ανακάλυψη που αλλάζει την κατανόησή μας για το σύμπαν. 

Συγκεκριμένα, το OSIRIS-REx της NASA, το οποίο έφτασε πρόσφατα στον αστεροειδή Bennu και μελετώντας τον ανακάλυψε ότι είναι πλούσιος σε μόρια νερού, τα οποία και βρίσκονται σε πετρώματα πηλού. Τα ειδικά επιστημονικά εργαλεία με τα οποία έχει εξοπλίσει η NASA το OSIRIS-REx (Origins, Spectral Interpretation, Resource Identification, Security-Regolith Explorer) και η φασματική ανάλυση στην οποία έχουν προχωρήσει στην επιφάνεια του αστεροειδούς, έδειξαν μεγάλη συγκέντρωση σε υδροξύλια, δηλαδή μόρια από άτομα υδρογόνου και οξυγόνου.

Μία από τις σημαντικές ανακαλύψεις της NASA είναι ότι μπορεί να μην βρήκε νερό σε υγρή μορφή, αλλά κάτι τέτοιο φαίνεται να υπήρχε στο μεγαλύτερο ουράνιο σώμα από το οποίο προέκυψε ο αστεροειδής Bennu, μετά από κάποιας μορφής αποκοπή. Ο Bennu θεωρείται από τη NASA ως ένα απομεινάρι από τις πρώτες ημέρες δημιουργίας του Ηλιακού μας Συστήματος, ενώ η αποστολή της NASA έχει ως σκοπό της τη λήψη δειγμάτων από τον Bennu με παράλληλη επιστροφή τους στη Γη για περαιτέρω μελέτη.

Το ερευνητικό σκάφος της NASA θα μπει σε τροχιά γύρω από τον αστεροειδή στα τέλη του 2018. Τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, το OSIRIS-REx βρισκόταν σε απόσταση 19 χιλιομέτρων από τον αστεροειδή Bennu και σε απόσταση 2.2 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons