Η Microsoft θωρακίζει τις υπηρεσίες webmail

by George Polyzos • On 02-07-2014 • AT 10:38 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

hotmail-outlook

 

Η αμερικανική Microsoft ανακοίνωσε μία σειρά μέτρων ενίσχυσης της κρυπτογράφησης που ενσωματώνεται σε όλες τις υπηρεσίες webmail που προσφέρει στους χρήστες.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ενσωμάτωσε αυστηρότερα στάνταρ κρυπτογράφησης, τα οποία θα περιλαμβάνονται τόσο στους web-based λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όσο και σε ορισμένες από τις cloud υπηρεσίες.

Σημαντικότερη όλων θα πρέπει να θεωρείται η ενεργοποίηση της κρυπτογράφησης TLS (Transport Layer Security) που θα ενσωματωθεί στις υπηρεσίες webmail Outlook.com, Hotmail.com, Live.com και MSN.com.

Με τη χρήση του TLS θεωρείται ότι πλέον θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να υποκλαπεί ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που αποστέλλεται ή καταλήγει σε έναν server της Microsoft. Αυτό φυσικά προϋποθέτει ότι και η άλλη πλευρά, αποστολέας ή παραλήπτης, θα χρησιμοποιεί την ίδια μέθοδο κρυπτογράφησης.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο CNET του Matt Thomlinson, αντιπροέδρου στο τμήμα Trustworthy Computing της Microsoft, «πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια που στόχο έχει την ενίσχυση της κρυπτογράφησης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων».

«Αυτή η προσπάθεια επίσης θα ενισχύσει την προσπάθεια της Microsoft, ώστε οι κυβερνήσεις να χρησιμοποιούν νομικά μέσα και όχι “ωμή τεχνική βία” για την απόκτηση πρόσβασης σε δεδομένα», κατέληξε ο Matt Thomlinson.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σχετικές προσπάθειες της Microsoft ξεκίνησαν μετά τον Οκτώβριο του 2013, όταν δημοσιοποιήθηκε μία αναφορά σύμφωνα με την οποία η NSA παρακολουθούσε συστηματικά όλες τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας. Η αναφορά βασιζόταν στα έγγραφα που αποκάλυψε ο πρώην αναλυτής της NSA, Edward Snowden.

Παράλληλα με το TLS, η Microsoft ενεργοποίησε και την κρυπτογράφηση PFS (Perfect Forward Secrecy) για την υπηρεσία αποθήκευσης στο cloud, OneDrive. Πλέον, η ιστοσελίδα του OneDrive, οι φορητές εφαρμογές για το OneDrive και όλα τα εργαλεία συγχρονισμού θα χρησιμοποιούν το στάνταρ ασφαλείας PFS.

Τέλος, η Microsoft δημιούργησε και το «transparency center», δηλαδή ένα κέντρο διαφάνειας, το οποίο θα βρίσκεται στην έδρα της εταιρείας, στο Redmond. Από εκεί οι ενδιαφερόμενες κυβερνήσεις θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα σημαντικών προϊόντων της Microsoft, ώστε να επιβεβαιώνεται ότι δεν θα προστίθενται «πίσω πόρτες» στο λογισμικό της εταιρείας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons