Η Microsoft θέλει να ανταγωνιστεί τα Chromebooks

by Nikos Kaimakamis • On 31-03-2015 • AT 11:43 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

windows 10 laptop

Τη δική της εκδοχή στην κατηγορία των προσιτών, μόνιμα συνδεδεμένων στο Internet laptops θέλει να παρουσιάσει η Microsoft, βασιζόμενη στα Windows 10.

Ο ανταγωνιστής των Chromebooks από την Microsoft, θα φέρει το νέο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας και αναμένεται να κοστίζει μόλις 149 δολάρια, επομένως θα είναι πολύ προσιτό. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο μοντέλα από την Microsoft, το ένα εκ των οποίων θα είναι εφοδιασμένο με οθόνη 11,6 ιντσών και θα κάνει την επίσημη εμφάνισή του στα μισά της χρονιάς, ενώ το δεύτερο αναμένεται να έχει μεγαλύτερη οθόνη.

Η Microsoft εστιάζει όχι μόνο στον τελικό καταναλωτή, αλλά και στα κανάλια διανομής εκπαιδευτικού περιεχομένου για την προώθηση των συσκευών της. Οι επεξεργαστές των νέων μοντέλων αναμένεται να είναι Intel Bay Trail, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Google επιλέγει για τα Chromebooks τις ακόλουθες διαστάσεις για τις οθόνες των συσκευών της: 11,6, 13,3 και 15,6 ίντσες. Δεν αποκλείεται να κάνει το ίδιο και η Microsoft για τα νέα, προσιτά μοντέλα της.

Το μοντέλο που ετοιμάζει η Microsoft θα είναι και εκείνο συνδεδεμένο στο Internet, με εκτεταμένη χρήση των cloud υπηρεσιών, όπως και το OneDrive. Παρόλα αυτά, δεν έχουν γίνει ακόμα περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες για το τι ακριβώς ετοιμάζει η Microsoft για την κατηγορία αυτή.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons