Η Microsoft θα ενοποιήσει όλες τις εκδόσεις των Windows

by George Polyzos • On 23-07-2014 • AT 3:47 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Microsoft - Nadella

 

Η Microsoft πρόκειται να ενοποιήσει όλες τις εναλλακτικές εκδόσεις των Windows σε ένα ενιαίο λειτουργικό σύστημα, το οποίο θα καλύπτει «κάθε μέγεθος οθόνης» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Satya Nadella, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Η αποκάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της Microsoft. Πιο συγκεκριμένα, ο Nadella εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επόμενη έκδοση των Windows θα αποτελεί συνένωση των τριών κύριων εκδόσεων του λειτουργικού συστήματος που υπάρχουν σήμερα.

Όπως σημειώνει το Verge, η Microsoft κατά το παρελθόν διέθετε πολλαπλές ομάδες που παρήγαγαν τις διάφορες εκδόσεις των Windows και φυσικά εργάζονταν ξεχωριστά η μία από την άλλη. Πλέον, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft αλλάζει την εν λόγω τακτική: θα υπάρχει μία ομάδα με κοινή αρχιτεκτονική.

Φυσικά, στην αναφορά του ο Nadella δεν διευκρίνισε τον τρόπο με τον οποίο θα ενοποιηθούν οι πλατφόρμες των Windows, Windows Phone και Xbox, ωστόσο τόνισε τα οφέλη τόσο για τους χρήστες όσο και για τους developers.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από τον Απρίλιο η Microsoft είχε παρουσιάσει μια σειρά από developer tools τα οποία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τις περιβόητες «universal apps», δηλαδή εφαρμογές που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εναλλακτικές πλατφόρμες και συσκευές.

Σε ότι αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα του τριμήνου που έληξε τον Ιούνιο, η Microsoft κατέγραψε κέρδη 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων (έναντι 4,97 δισ. πέρυσι) , ενώ τα έσοδά της ανήλθαν στα 23,38 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι 19,9 δισ. κατά την ίδια περίοδο πέρυσι.

Όπως συνέβη και με την περίπτωση της Intel, η μεγαλύτερη ζήτηση για νέους προσωπικούς υπολογιστές επηρέασε θετικά και τα έσοδα της Microsoft. Επιπλέον, η εταιρεία ανέφερε την πώληση 5,8 εκατομμυρίων συσκευών Lumia και 30,3 εκατομμυρίων «απλών» συσκευών. Η συνεισφορά της Nokia (δηλαδή του τμήματος που εξαγοράστηκε) στα έσοδα της Microsoft ήταν για το τρίμηνο 1,99 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σχετικά με το Surface δεν έγινε καμία ανακοίνωση για πωλήσεις πέρα από την συνεισφορά του τομέα κατά 409 εκατομμύρια δολάρια στα έσοδα της εταιρείας. Σε άλλους τομείς προϊόντων hardware αναφέρθηκαν οι πωλήσεις 1,1 εκατομμυρίων παιχνιδομηχανών Xbox κατά τη διάρκεια του τριμήνου, χωρίς να γίνεται διαχωρισμός σε Xbox One και Xbox 360.

Ιδιαίτερα κερδοφόροι αποδείχθηκαν και αυτό το τρίμηνο οι τομείς server και cloud υπηρεσιών. Η συνολική άνοδος των δύο τομέων ήταν 11% καταγράφοντας έσοδα 13,48 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons