Η Microsoft προσπαθεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο

by George Polyzos • On 20-07-2015 • AT 12:55 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

satya-nadella

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα ZDNet ο επικεφαλής της Microsoft, Satya Nadella, επιχείρησε μία σε βάθος ανάλυση της στρατηγικής της εταιρείας σε ό,τι αφορά στα Windows Phones.

Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της Microsoft να απομακρύνει 7.800 εργαζόμενους από τον τομέα συσκευών, τέθηκε σε αμφισβήτηση η προσήλωση της εταιρείας στην κατασκευή smartphones. Επιπλέον, η απόφαση δεν έστελνε ξεκάθαρο μήνυμα σχετικά με τις μελλοντικές προσθέσεις της εταιρείας σχετικά με την οικογένεια των συσκευών Lumia.

Θεωρώντας ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να σταματήσει το ενδιαφέρον του κοινού για τις συσκευές Android και iPhone αλλά και θέλοντας να δημιουργήσει κάτι αυθεντικό που δεν θα «αντιγράφει» τον ανταγωνισμό, ο Nadella τόνισε ότι η Microsoft θα παραμείνει στην αγορά των smartphonesαλλά σχηματίζοντας τη δική της πρόταση με αιχμή του δόρατος τα Windows 10.

«Η δωρεάν αναβάθμιση για τα Windows 10 έγινε ώστε να βελτιωθεί περαιτέρω η θέση μας στον τομέα των smartphones», αποκάλυψε ο Nadella στο ZDNet. Στόχος είναι η εξασφάλιση ότι τα Windows 10 θα είναι τόσο δημοφιλή ώστε οι developers να έχουν κίνητρα να δημιουργούν εφαρμογές, τις οποίες πολύ εύκολα θα μπορούν να μετατρέπουν σε Windows Phone apps, αφού θα πρόκειται πλέον για την ίδια ουσιαστικά πλατφόρμα.

Microsoft-Lumia-640

Επιπλέον, ο Nadella διευκρίνισε ότι σε αυτά τα πλαίσια στρατηγικής έγινε και η επιλογή να δοθεί έμφαση στο Start Menu των Windows 10. «Δεν έγινε γιατί θέλω να επαναφέρω κάτι παλιό. Έγινε διότι είναι ο καλύτερος τρόπος να βελτιώσουμε τη “ρευστότητα” του ηλεκτρονικού μας καταστήματος», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft.

«Τα Windows 8 ήταν εξαιρετικά με εξαίρεση ότι κανείς δεν ανακάλυπτε που ακριβώς βρίσκεται το ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών. Αντίθετα, στα Windows 10 το Storeθα είναι σε εμφανές σημείο, μπροστά στα μάτια του χρήστη», τόνισε ο Nadella προαναγγέλλοντας την παρουσία του Windows Store στο Start Menu του νέου λειτουργικού συστήματος.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons