Η Microsoft προσελκύει τους iOS developers

by Nikos Kaimakamis • On 07-08-2015 • AT 10:59 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

 
windows bridge developers

Η Microsoft παρουσίασε τη λύση δημιουργίας εφαρμογών από το iOS στα Windows, με σκοπό της να προσελκύσει τους developers που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της Apple. 

H Microsoft ονομάζει την πρωτοβουλία της Windows Bridge και αποτελεί ένα ακόμα βήμα ενίσχυσης του οικοσυστήματος των Windows εφαρμογών με iOS apps, μετά από την ανακοίνωσή της ότι θέλει οι Android εφαρμογές να μπορούν να περάσουν στα Windows. To Windows Bridge είναι ανοιχτό λογισμικό, το κομμάτι του που επιτρέπει το πέρασμα εφαρμογών iOS στα Windows είναι γνωστό ως Project Islandwood και αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το φετινό φθινόπωρο.

Το επονομαζόμενο Project Astoria, στο πλαίσιο του Windows Bridge αναφέρεται στη δυνατότητα εγκατάστασης Android εφαρμογών στα Windows, ενώ το Project Centennial αναφέρεται στην μεταφορά εφαρμογών Win32 στις νεώτερες εκδόσεις των Windows 10 και το Windows Store. Ήδη από το Microsoft Build του περασμένου Απριλίου, η Microsoft είχε ξεκαθαρίσει ότι ενδιαφέρεται για την ενσωμάτωση εφαρμογών iOS και Android στα Windows.

H Microsoft φέρεται να επιθυμεί οι developers να έχουν πλήρη πρόσβαση στα απαραίτητα εργαλεία για να μπορούν να περάσουν οι εφαρμογές άλλων λειτουργικών στην πλατφόρμα της και έτσι στο Project Islandwood προσφέρει υποστήριξη για αρχιτεκτονικές επεξεργαστών x86 και x64, ενώ αργότερα αναμένεται να προστεθεί και η υποστήριξη σε επεξεργαστές ARM.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons