Η Microsoft προετοιμάζεται για αναδιπλούμενες Windows συσκευές

by George Polyzos • On 16-01-2019 • AT 2:53 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing Mobile

Οι συσκευές με αναδιπλούμενες οθόνες κατά τα φαινόμενα είναι «προ των θυρών» και η Microsoft φαίνεται ότι ήδη ετοιμάζεται να προσαρμόσει τα Windows στις νέες απαιτήσεις.

Όπως αποκαλύπτει αποκλειστικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας The Verge, η Microsoft εργάζεται ήδη σε μία ειδική έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows 10, ειδικά προσαρμοσμένη στις ιδιαιτερότητες των αναδιπλούμενων συσκευών. Μάλιστα, το δημοσίευμα θεωρεί ότι η αμερικανική εταιρεία θεωρεί τις αναδιπλούμενες συσκευές και αυτές με διπλή οθόνη σαν έναν σημαντικό τομέα επένδυσης για την Microsoft τόσο σε επίπεδο Windows όσο και σε επίπεδο της σειράς συσκευών Surface.

Η «επένδυση» της Microsoft θα αφορά τόσο στην υιοθέτηση των Windows από τη νέα κατηγορία συσκευών όσο και στο πλήθος των built-in εφαρμογών που θα πρέπει να πλαισιώσουν τις εν λόγω συσκευές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αμερικανική εταιρεία πειραματίζεται τόσο με το δικό της hardware (βλέπε project Andromeda) ενώ υπάρχει συνεργασία με την Intel και άλλους κατασκευαστές ώστε να είναι έτοιμη ενώπιον της υπό διαμόρφωση νέας κατάστασης. Άλλωστε πληθώρα κατασκευαστών προσφέρει τα τελευταία χρόνια συσκευές 2-in-1 με λειτουργικό σύστημα Windows, οπότε θεωρείται βέβαιο ότι η πρακτική θα συνεχισθεί και με τις dual-screen και foldable συσκευές.

Σύμφωνα με το Verge, μεγάλο μέρος της εργασίας της Microsoft στον τομέα των συσκευών με αναδιπλούμενες οθόνες σχετίζεται με το Composable Shell (C-Shell) και το Windows Core OS, μία περισσότερο «αρθρωτή» έκδοση του ήδη υπάρχοντος Windows Shell που αποτελεί την κινητήριο δύναμη για πολλά μέρη του Windows 10. Οι νέες modular εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της Microsoft θα δώσουν στους κατασκευαστές περισσότερη ευελιξία να ενσωματώνουν τμήματα του λειτουργικού χωρίς ωστόσο να παρεκκλίνουν ιδιαίτερα από την βασική εμπειρία των Windows.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons