Η Microsoft παρουσιάζει το νέο MSN

by George Polyzos • On 08-09-2014 • AT 2:05 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

msn_preview

Η Microsoft έδωσε σήμερα μία πρώτη γεύση για τη μορφή που θα έχει το νέο MSN,  καθώς το portal της εταιρείας σχεδιάζεται εκ βάθρων ώστε να ανταποκρίνεται στον κόσμο των φορητών συσκευών και των υπηρεσιών cloud.

Το λανσάρισμα της preview έκδοσης του νέου MSN έγινε σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ ειδικά για την Ελλάδα διοργανώθηκε ειδική εκδήλωση για τους εκπροσώπους του Τύπου. Βασικά στοιχεία του ανανεωμένου MSN, το οποίο θα λανσαριστεί επίσημα από τις αρχές Οκτωβρίου, είναι ο συνδυασμός του premium περιεχομένου από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης, με εξατομικευμένα εργαλεία που προσφέρουν πρόσθετες δυνατότητες στον χρήστη.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η νέα εμπειρία του MSN, εκτός από το Διαδίκτυο στην διεύθυνση preview.msn.com, θα είναι διαθέσιμη σύντομα και σε όλες τις βασικές πλατφόρμες συσκευών, δηλαδή Windows, iOS και Android.

Παράλληλα, στα ιδιαίτερα σημεία αναφοράς είναι ο συνδυασμός του online περιεχομένου με τα ήδη παρεχόμενα εργαλεία και υπηρεσίας της Microsoft αλλά και με τις διάφορες υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης (Outlook.com, Facebook, Twitter, OneNote, OneDrive και σύντομα το Skype).

Στο πάνω μέρος της σελίδας υπάρχει εξατομικευμένο tab που προσφέρει πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες μόνο με ένα κλικ, έτσι ώστε να υπάρχει πάντα έλεγχος του περιεχομένου από τον χρήστη. Τα εργαλεία αυτά καλύπτουν 8 κατηγορίες και προσφέρουν τη δυνατότητα έρευνας, προγραμματισμού και παρακολούθησης των δραστηριοτήτων που ενδιαφέρουν τον χρήστη.

Με τον εύχρηστο, νέο σχεδιασμό, είναι πολύ εύκολος ο εντοπισμός των θεμάτων που πραγματικά ενδιαφέρουν τον χρήστη ενώ επιπρόσθετα μπορεί να γίνει και διαμόρφωση των θεματικών ενοτήτων με βάση τα συγκεκριμένα αυτά ενδιαφέροντα.

Τους επόμενους μήνες, θα κυκλοφορήσουν εφαρμογές του MSN για λειτουργικά συστήματα Windows Phone, iOS και Android. Ο χρήστης θα μπορεί να ρυθμίσει ανάλογα το περιεχόμενο και αυτό θα εμφανίζεται με τον ίδιο τρόπο τόσο στην αντίστοιχη εφαρμογή όσο και στην ιστοσελίδα. Το ίδιο θα ισχύει και αν οι ρυθμίσεις γίνουν από κινητό τηλέφωνο.

Συνολικά το ανανεωμένο MSNθα περιλαμβάνει δέκα ενότητες: Ειδήσεις, Οικονομία, Αθλητισμό, Υγεία και Άσκηση, Ταξίδι, Ψυχαγωγία, Ευ Ζην, Γαστρονομία, Αυτοκίνητο και Βίντεο. Σε αυτές τις κατηγορίες θα περιλαμβάνονται πάνω από 1000 μέσα ενημέρωσης, από όλο τον κόσμο.

«Με περίπου 425 εκατομμύρια χρήστες στις τρεις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες, σε περισσότερες από 55 χώρες παγκοσμίως, το νέο MSN παρουσιάζει μία τεράστια δυναμική», δήλωσε η κα Δήμητρα Λέτσα, Executive Producer του ΜSN & MSN Apps στην Ελλάδα. «Με περισσότερο από το 50% των ανθρώπων να έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο μέσω των διαφόρων εφαρμογών, το νέο MSN βρίσκεται παντού όπου βρίσκονται οι χρήστες».

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons