Η Microsoft μετατρέπει σε open source και cross-platform το .NET

by George Polyzos • On 13-11-2014 • AT 4:52 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Microsoft - Nadella

Η Microsoft ανακοίνωσε τα σχέδιά της να μετατρέψει το .NET σε framework ανοικτού κώδικα η οποία επιπλέον θα μπορεί να «τρέχει» και σε λειτουργικά συστήματα Linux και Mac OS X.

Σε επόμενη φάση, η Microsoft σχεδιάζει να μετατρέψει σε πλατφόρμα ανοικτού λογισμικού το σύνολο του .NET από το επίπεδο του ASP.NET 5 έως τα Common Language Runtime και Base Class Libraries. Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία θα επιτρέπει σε developers να χτίζουν .NET cloud εφαρμογές που θα είναι διαθέσιμες σε πολλαπλές πλατφόρμες.

Ο S. Somasegar, Corporate Vice President του Developer Division της Microsoft, δήλωσε χαρακτηριστικά στο Venture Beat: «Μετατρέποντας σε framework ανοικτού λογισμικού το .ΝΕΤ θα φέρουμε περισσότερους developers στην πλατφόρμα, ενώ στους ήδη υπάρχοντες developers του .NET θα δώσουμε τη δυνατότητα να στοχεύσουν ακόμη περισσότερους χρήστες».

Για το «άνοιγμα» του .NET η Microsoft συνεργάστηκε στενά με την κοινότητα Mono, η οποία ασχολείται με υλοποιήσεις ανοικτού κώδικα του .NET Framework. Ήδη από το συνέδριο Build του περασμένου Απριλίου η Microsoft είχε ανακοινώσει ότι θα μετατρέψει σε ανοικτού κώδικα 24 από τις βιβλιοθήκες και τεχνολογίες του .NET.

Τότε είχε δημιουργηθεί και το .NET Foundation που θα επέβλεπε τη διαδικασία μετάβασης των διαφόρων στοιχείων του .NET σε λογισμικό ανοικτού κώδικα. Πλέον, η αποστολή του .NET Foundation θα είναι το «άνοιγμα» των υπόλοιπων στοιχείων των .NET Core Runtime και .NET Core Framework.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Microsoft λανσάρισε το .NET πριν από 12 χρόνια και σήμερα το  χρησιμοποιούν έξι εκατομμύρια developers. Πρόκειται για ένα πλαίσιο λογισμικού που προσφέρει δια-λειτουργικότητα μεταξύ εφαρμογών, δηλαδή κάθε γλώσσα προγραμματισμού να μπορεί να χρησιμοποιήσει κώδικα που έχει γραφτεί σε άλλες αντίστοιχες.

Τέλος, όπως σωστά υπενθυμίζει το The Next Web, πλέον έγινε «κατανοητή» και η δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Satya Nadella, όταν κατά την παρουσίαση των Windows 10 είπε ότι «η Microsoft αγαπάει το Linux»…

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons