Η Microsoft λέει όχι στο VR gaming στην κονσόλα Xbox

by George Polyzos • On 22-06-2018 • AT 1:12 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Gaming

Η Microsoft φαίνεται να οπισθοχωρεί από τις αρχικές της δεσμεύσεις ότι θα φέρει δυνατότητα VR gaming στις κονσόλες Xbox εντός του τρέχοντος έτους.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα Games Industry κατά τη διάρκεια της έκθεσης E3 ο Chief Marketing Officer της Microsoft, Mike Nichols παραδέχθηκε ότι «δεν έχουμε οποιαδήποτε σχέδια ειδικά για το Xbox και τις τεχνολογίες virtual reality ή mixed reality». Προφανώς η δήλωση είναι ένα τεράστιο πισωγύρισμα καθώς το ισχυρότατο Xbox One X λανσαρίστηκε με την «υπόσχεση» ότι θα είναι τεχνικά ικανό να τρέχει τόσο παιχνίδια σε ποιότητα 4K όσο και να υποστηρίζει την επερχόμενη τεχνολογία VR.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τον Μάρτιο του 2017 η εταιρεία είχε ανακοινώσει κατά τη διάρκεια του Game Developer’s Conference ότι θα έφερνε την εμπειρία mixed reality στις κονσόλες Xbox εντός του 2018. Παράλληλα, η ανταγωνίστρια Sony έχει λανσάρει το πρώτο της VR headset για το PS4 ήδη από τον Οκτώβριο του 2016. Πέρα από τις κονσόλες, ωστόσο, η Microsoft με δήλωση στην ιστοσελίδα CNET επιβεβαίωσε ότι παραμένει προσηλωμένη στον στόχο να φέρει την τεχνολογία mixed reality τουλάχιστον στα desktop PCs.

Αυτή η επιβεβαίωση δημιουργία πρόσθετες απορίες καθώς πολλοί από τους τίτλους που λανσάρει η Microsoft για την πλατφόρμα των PCs λανσάρεται και για την πλατφόρμα του Xbox. Ενδεχομένως τα σχέδια της Microsoft να αναθεωρηθούν (εκ νέου) με το λανσάρισμα της επόμενης γενιάς της κονσόλας Xbox που αυτή την περίοδο βρίσκεται υπό ανάπτυξη.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons