Η Microsoft λανσάρει web έκδοση του Skype

by George Polyzos • On 17-11-2014 • AT 2:19 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

skype-5

Σύντομα οι χρήστες θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν το Skype μέσω οποιουδήποτε browser, χωρίς να απαιτείται να γίνει download και εγκατάσταση της εφαρμογής.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω ενός blog post την περασμένη Παρασκευή και σύμφωνα με αυτή οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν log in στους ήδη υπάρχοντες λογαριασμούς τους από την ιστοσελίδα του Skype, ανεξάρτητα από τον web browser που χρησιμοποιούν (Chome, Firefox, Safariή Internet Explorer).

Η υπηρεσία είναι αρχικά σε beta έκδοση και επιτρέπει την άμεση ανταλλαγή instant messaging, ενώ για φωνητικές κλήσεις και κλήσεις βίντεο θα πρέπει να εγκατασταθεί ένα πρόσθετο plugin στον browser. Σύμφωνα με τη Microsoft η χρήση του συγκεκριμένου plugin θα έχει μόνο προσωρινό χαρακτήρα μέχρι να ενσωματωθεί στην υπηρεσία το Web RTC (Real-Time Communications).

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες beta εκδόσεις των περισσότερων εφαρμογών έτσι και η webέκδοση του Skypeαντιμετωπίζει μια σειρά από προβλήματα. Όπως αναφέρει η ίδια η Microsoft, οι χρήστες συστημάτων Macενδεχομένως να αντιμετωπίσουν προβλήματα με αυξημένη κατανάλωση ενέργειας κατά τη διάρκεια χρήσης της πλατφόρμας. Επιπλέον, οι εξερχόμενες βίντεο-κλήσεις, από όλους τους web browsers, χρειάζονται περισσότερο χρόνο σύνδεσης απ’ ότι συνήθως.

Η υπηρεσία θα είναι αρχικά διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό χρηστών με τον αριθμό τους να αυξάνεται κατά τους επόμενους μήνες. Οι επιλεγμένοι χρήστες θα δουν τις σχετικές προσκλήσεις κάνοντας loginστο λογαριασμό τους μέσω του Skype.com. Ωστόσο, η εταιρεία δεν διευκρίνισε τον αριθμό των συμμετεχόντων στην αρχική φάση λειτουργίας της πλατφόρμας.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons