Η Microsoft κρατάει το «Lumia», εγκαταλείπει το «Nokia»

by George Polyzos • On 21-10-2014 • AT 4:59 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Nokia_Lumia_930_2

Η Microsoft έχει ήδη αφήσει να φανούν οι προθέσεις της σχετικά με το brand «Nokia» και τη χρήση του σε συνδυασμό με τις συσκευές που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Windows Phone.

Μετά τις διαρροές που έκαναν την εμφάνισή τους περίπου ένα μήνα πριν, η Microsoft φαίνεται ότι επιλέγει και επίσημα το brand «Microsoft Lumia» το οποίο θα χαρακτηρίζει τις συσκευές της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Verge, έχει ήδη ξεκινήσει η μετάβαση, με την αρχή να γίνεται από τη Nokia France η οποία αφήνει πίσω της το «Nokia.com» και υιοθετεί το «Microsoft Lumia» για όλους τους λογαριασμούς της στα social media (Facebook, Twitter κλπ). Μάλιστα, η Microsoft φέρεται να επιβεβαιώνει το δημοσίευμα σημειώνοντας ότι εντός των επόμενων εβδομάδων θα ακολουθήσουν και άλλες θυγατρικές σε άλλες χώρες.

Ασαφής παραμένει ο τρόπος με τον οποίο το νέο brand θα ενσωματωθεί πάνω στις νέες συσκευές. Στα ήδη υπάρχοντα μοντέλα, συναντάμε το λογότυπο Nokia τόσο στην «πλάτη» της συσκευής όσο και πάνω από την οθόνη. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν η Microsoft θα επιλέξει να χρησιμοποιήσει με παρόμοιο τρόπο το «Microsoft», το «Lumia» ή και τα δύο.

Σε κάθε περίπτωση αναλυτές της αγοράς θεωρούν ότι η επιλογή διατήρησης του brand «Lumia» ήταν επιβεβλημένη καθώς είχε ήδη ταυτιστεί με τις συσκευές που χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα Windows Phone, ενώ παράλληλα έχει αρκετό χρόνο ζωής ώστε να είναι αναγνωρίσιμο από το καταναλωτικό κοινό.

Από την πλευρά της η Nokia, μετά την εξαγορά του τμήματος συσκευών από τη Microsoft, συνεχίζει την αυτόνομη πορεία της επικεντρωμένη στις υπηρεσίες χαρτών/ πλοήγησης και σε υποδομές δικτύων.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons