Η Microsoft κοντά στην εξαγορά των δημιουργών του Minecraft

by George Polyzos • On 10-09-2014 • AT 12:26 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Gaming

Minecraft-HaloPack-X1-Screenshot-04

Η Microsoft φέρεται να είναι σε διαπραγματεύσεις εξαγοράς της σουηδικής Mojang, του ανεξάρτητου game studio που ανέπτυξε το δημοφιλές παιχνίδι Minecraft.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, που έφερε το θέμα στη δημοσιότητα, εάν η εξαγορά ολοκληρωθεί ενδέχεται να φτάσει στο ύψος των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ενδέχεται οι διαπραγματεύσεις να έχουν ολοκληρωθεί ακόμη και εντός της εβδομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος εξαγοράς, αν επαληθευθεί, θα είναι υπέρογκο καθώς το Minecraft είναι το μόνο παιχνίδι που έχει ολοκληρώσει η Mojang, καθώς το Scrolls, ένα παιχνίδι card strategy παραμένει σε έκδοση beta.

Επίσης, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο ιδρυτής της Mojang, MarkusPersson, είχε κατά το παρελθόν εκφραστεί επικριτικά για τη Microsoft, υποστηρίζοντας ότι το λειτουργικό σύστημα Windows 8 δεν ενδείκνυται για ανεξάρτητους developers.  Αντίστοιχα, ο ιδιόρρυθμος Persson όταν το Facebook εξαγόρασε την Oculus, ακύρωσε την ανάπτυξη μία έκδοσης εικονικής πραγματικότητας του Minecraft.

Εάν τελικά η Microsoft εξαγοράσει τη Mojang, η τελευταία θα ενταχθεί στο ευρύτερο δυναμικό των Microsoft Studios, στα οποία ήδη έχουν ενταχθεί η 343 Industries (νέοι δημιουργοί της σειράς Halo), η Turn 10 Studios (δημιουργοί της σειράς Forza) και η Rare (δημιουργοί της σειράς Kinect Sports).

Άγνωστο παραμένει αν στις προθέσεις της Microsoft είναι η μετατροπή του Minecraft σε μία αποκλειστικότητα για τις πλατφόρμες Windows και Xbox ή αν θα διατηρηθεί η ικανότητα λειτουργίας σε πολλαπλές πλατφόρμες.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons