Η Microsoft καταγράφει απώλειες ύψους 3,2 δισ. δολαρίων

by George Polyzos • On 22-07-2015 • AT 2:44 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

microsoft-surface

Η Microsoft ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου σύμφωνα με τα οποία εμφάνισε απώλειες ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στα 22,2 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι 23,3 δισ. δολαρίων την ίδια περίοδο πέρυσι. Η Microsoft κατάφερε να πουλήσει κατά τη διάρκεια του τριμήνου Απριλίου-Ιουνίου 8,4 εκατομμύρια συσκευές Lumia (έναντι 5,8 εκατ. συσκευών πέρυσι). Ωστόσο, τα έσοδα από τις συγκεκριμένες πωλήσεις ήταν μειωμένα κατά 38% στα 748 εκατομμύρια δολάρια.

Αντίστοιχα, στον τομέα των λειτουργικών συστημάτων και εν αναμονή των Windows 10 τα έσοδα εμφάνισαν μείωση σε ποσοστό 22%. Το παράδοξο είναι ότι αν και ο κύριος τομέας δραστηριότητας της Microsoft, δηλαδή τα λειτουργικά συστήματα, εμφάνισαν κάμψη εσόδων δεν συνέβη το ίδιο με τις υπόλοιπες δραστηριότητες.

Πιο συγκεκριμένα, στους τομείς του hardware, τα έσοδα από τις πωλήσεις των ταμπλετών Surface αυξήθηκαν σημαντικά φθάνοντας τα 888 εκατομμύρια δολάρια. Τα έσοδα από τις πωλήσεις Xboxήταν επίσης αυξημένα κατά 27% αφού πουλήθηκαν στο τρίμηνο 1,4 εκατομμύρια κονσόλες (Xbox One και Xbox 360) έναντι 1,1 εκατομμύριων πέρυσι.

Ακόμη και η μηχανή αναζήτησης Bing έφερε στη Microsoft περισσότερα χρήματα καθώς αύξησε το μερίδιο αγοράς που κατέχει στο 20,3%, αν και ο ίδιος ο Satya Nadella ξεκαθάρισε ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα θα γίνει κερδοφόρα από το επόμενο οικονομικό έτος. Το Office 365 πρόσθεσε άλλα τρία εκατομμύρια χρηστών ενώ τα έσοδα γύρω από το Cloud αυξήθηκαν κατά 88%.

Σύμφωνα με το Bloomberg οι καθαρές απώλειες των 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι οι μεγαλύτερες που έχει εμφανίσει η Microsoft. Ωστόσο, σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου τριμήνου αντανακλούν τη δυσκολία που εμπεριέχουν μια σειρά από αλλαγές που γίνονται εντός της εταιρείας και τις οποίες προωθεί ο διευθύνων σύμβουλος Satya Nadella.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons