Η Microsoft φέρεται να ενδιαφέρεται για την εξαγορά της AMD

by George Polyzos • On 02-07-2015 • AT 3:00 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

microsoft-xbox-one

Η Microsoft φέρεται να ενδιαφέρεται για την εξαγορά της επίσης αμερικανικής AMD, με τις συζητήσεις να έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες, χωρίς ωστόσο να έχει δημοσιοποιηθεί το αποτέλεσμά τους.

Σύμφωνα με το KitGuru, μία τέτοια κίνηση από την πλευρά της Microsoftθα μπορούσε να της επιλύσει το «πρόβλημα» εξάρτησης που αντιμετωπίζει για τον εξοπλισμό των συσκευών της (όπως π.χ. οι διάφορες εκδόσεις του Xbox) με επεξεργαστές από την AMD (Advanced Micro Devices) ή την ανταγωνίστριά της Nvidia.

Αντιστοίχως, τεράστια θα είναι και τα οικονομικά οφέλη για τη Microsoft αφού σήμερα δαπανά το ποσό των 100 δολαρίων για να εξοπλίσει κάθε κονσόλα Xbox One με τεχνολογία της AMD. Με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα υπολογίζεται ότι έχουν πωληθεί 12,6 εκατομμύρια κονσόλες αυτού του τύπου, αυτό μεταφράζεται στο ποσό των 12,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχουν πληρωθεί στην AMD.

Ανάλογα οφέλη θα μπορούσαν να υπάρξουν εάν η εξαγορά ολοκληρωθεί και αναπτυχθούν επεξεργαστές για τον εξοπλισμό των tablets και smartphones της εταιρείας.

Επιπλέον, αν η εξαγορά όντως προχωρήσει, θα φέρει σε δύσκολη θέση και την ανταγωνίστρια Sony, η οποία θα αναγκαστεί είτε να πληρώνει δικαιώματα χρήσης στη Microsoft για τις τεχνολογίες της AMD είτε να στραφεί σε κάποιο άλλο κατασκευαστή επεξεργαστών όπως οι Nvidia, Intel και ARM.

Το δημοσίευμα του KitGuru επικαλείται πηγές που έχουν γνώση του θέματος, ωστόσο καμία από τις δύο εταιρείες δεν έχει προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons