Η Microsoft επιθυμεί την ρύθμιση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου

by George Polyzos • On 16-07-2018 • AT 12:28 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Η Microsoft ζήτησε από την αμερικανική κυβέρνηση να προχωρήσει σε ρύθμιση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου καθώς και την δημιουργία νόμων που θα διέπουν τις χρήσεις της εν λόγω τεχνολογίας.

«Θεωρούμε ότι το Κογκρέσο θα έπρεπε να δημιουργήσει μία διακομματικής επιτροπή που θα απαρτίζεται από ειδικούς ώστε να προσεγγίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ρύθμιση της χρήσης της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου στις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith.

Ο Smith ανέφερε στην ανάρτησή του ότι «η Microsoft εκτιμά τις κλήσεις προς τις τεχνολογικές εταιρείες να πάρουν αποφάσεις σχετικά με την αναγνώριση προσώπου», ωστόσο τόνισε ότι είναι «περισσότερο συνετό να ζητήσουμε από μία εκλεγμένη κυβέρνηση να επιβλέψει την συγκεκριμένη τεχνολογία».

Όπως υπενθυμίζει το Reuters, ήδη από τον Μάιο ομάδες προάσπισης των πολιτικών ελευθεριών στις ΗΠΑ έχουν καλέσει την Amazon να σταματήσει να προσφέρει υπηρεσίες αναγνώρισης προσώπου σε κυβερνήσεις, προειδοποιώντας ότι το συγκεκριμένο λογισμικό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την άνιση μεταχείριση μεταναστών και ατόμων διαφορετικής φυλής.

«Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου εγείρει θέματα που βρίσκονται στην καρδιά των θεμελιωδών προφυλάξεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως η προστασία της ιδιωτικής ζωής και η ελευθερία έκφρασης» κατέληξε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Microsoft.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons