Η Microsoft επιβεβαιώνει την μετάβαση του Edge στην πλατφόρμα Chromium

by George Polyzos • On 07-12-2018 • AT 12:23 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Οι φήμες τελικά επιβεβαιώνονται με τον πλέον επίσημο τρόπο καθώς η Microsoft ανακοινώνει την μετάβαση του web browser Edge στην πλατφόρμα open-source Chromium.

Αυτό σημαίνει ότι η αμερικανική εταιρεία πρόκειται να αντικαταστήσει την δική της πλατφόρμα EdgeHTML με την πλατφόρμα που χρησιμοποιείται στον web browser Chrome της Google αλλά και σε άλλες λύσεις της αγοράς. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα Chromium αναπτύσσεται πρωτίστως από τους μηχανικούς της Google αλλά και ανεξάρτητους developers.

Στον σχεδιασμό της Microsoft προβλέπεται καταρχήν η μετάβαση του Edge σε μία «συμβατή με τον Chromium» πλατφόρμα για το λειτουργικό σύστημα Windows 10, εντός του 2019. Για να γίνει αυτό η εταιρεία σχεδιάζει να γίνει ένας από τους κύριους συνεργάτες του Chromium project, κάτι που έχει ήδη ξεκινήσει καθώς μηχανικοί της Microsoft συνεργάζονται με την Google για την καλύτερη συνεργασία της πλατφόρμας με τους επεξεργαστές ARM.

Δεύτερο σκέλος της συνεργασίας θα είναι η συνδρομή για την βελτίωση των Chromium-based περιηγητών, συμπεριλαμβανομένου βέβαια του Edge, ώστε να υπάρχει καλύτερη συνεργασία με το hardware που σχετίζεται με το λειτουργικό σύστημα Windows 10. Σε αυτό το σκέλος εντάσσεται η βελτιωμένη υποστήριξη αφής και πρόσβασης στον παγκόσμιο ιστό.

Εφόσον τα παραπάνω ευοδωθούν, η Microsoft θα είναι σε θέση να προσφέρει τον «ανανεωμένο» Edge και πλατφόρμες εκτός των Windows 10, δηλαδή και σε παλαιότερα λειτουργικά συστήματα της εταιρείας κάτι που μέχρι σήμερα δεν είναι εφικτό. Πέρα όμως από τα Windows 7 και Windows 8.1, ο Edge αναμένεται να αποκτήσει πρόσβαση και σε εντελώς νέες πλατφόρμες όπως το macOS της Apple.

Η Microsoft γνωστοποίησε επίσης ότι οι αλλαγές στον Edge θα είναι όλες «under the hood», δηλαδή δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στην γενική εμφάνιση της εφαρμογής που θα έχει μπροστά του ο τελικός χρήστης. Παράλληλα, εκφράζεται η ελπίδα ότι μέσω της μετάβασης στον Chromium το Διαδίκτυο θα είναι μια πολύ πιο σταθερή εμπειρία τόσο για τους χρήστες όσο και για τους developers.

Πλέον οι developers δεν θα χρειάζεται να δοκιμάζουν websites και web apps σε διαφορετικές πλατφόρμες (EdgeHTML και Chromium) άρα θα υπάρχει λιγότερος κατακερματισμός πόρων που θα επιτρέπει την ευκολότερη δοκιμή και κατ’ επέκταση θα προσφέρεται μία καλύτερη και σταθερότερη εμπειρία χρήσης.

Η Microsoft ελπίζει ότι θα παρουσιάσει μία preview build έκδοση του Edge εντός των πρώτων μηνών του 2019. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα με αρκετούς αναλυτές να θεωρούν ότι αυτό οφείλεται στον «αιφνιδιασμό» της Microsoft από την πρόωρη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, γεγονός που την ανάγκασε να προβεί σε επίσημη επιβεβαίωση.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons