Η Microsoft επενδύει στο επαναπρογραμματιζόμενο chip

by Nikos Kaimakamis • On 27-09-2016 • AT 1:57 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

microsoft-fpga

Σύντομα, στο λεξιλόγιο της πληροφορικής θα μπει η φράση field programmable gate arrays, ή FPGA, με τις ευλογίες της Microsoft. 

Με τη φράση αυτή, έρχεται η εποχή κατά την οποία θα έρθει σε εφαρμογή το επονομαζόμενο Project Catapult της Microsoft Research, το οποίο και θα φέρει στο προσκήνιο την εποχή όπου ένα chip θα μπορεί να προγραμματίζεται κατά το δοκούν. Με την τεχνολογία αυτή, η υπολογιστική πράξη γίνεται σε πολύ σύντομο χρόνο, ο οποίος πηγαίνει από τα 4 δευτερόλεπτα στα 23 μικροδευτερόλεπτα, προκειμένου να μπορούν να εκτελεστούν σε πολύ μικρότερο χρόνο πιο εξελιγμένες υπολογιστικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με το Wired, στα προσεχή χρόνια θα δούμε πολλούς servers της Microsoft να ενσωματώνουν την τεχνολογία FPGA, η οποία επηρεάζει και το Microsoft Azure, την υπηρεσία cloud computing της εταιρείας. Το γεγονός ότι όλοι οι servers της Microsoft θα ενσωματώνουν την τεχνολογία FPGA σημαίνει ότι εκατομμύρια συστήματα σε όλο τον κόσμο θα μπορούν να αποκτήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει το επαναπρογραμματιζόμενο chip.

To στοιχείο αυτό εκτιμάται ότι θα δώσει μεγάλη ώθηση στο κομμάτι της Τεχνητής Νοημοσύνης, η οποία εννοείται ότι θα επωφεληθεί και θα κάνει τους υπολογιστές να προσεγγίσουν λιγάκι τον τρόπο με τον οποίο επαναπρογραμματίζει τους νευρώνες του ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Η Microsoft εμφανίζεται αποφασισμένη να επενδύσει έντονα στην τεχνολογία αυτή, η οποία για εκείνη αποτελεί το μέλλον της Πληροφορικής.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons