Η Microsoft επενδύει στην Cortana και τους ψηφιακούς βοηθούς

by Nikos Kaimakamis • On 15-12-2016 • AT 3:08 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Home Electronics

harmankardon-cortana-microsoft

Μέλημα της Microsoft φαίνεται ότι είναι η διευκόλυνση της αλληλεπίδρασης του χρήστη με τις έξυπνες συσκευές στο smart home

Δεν είναι μόνο η Cortana, η οποία είναι έτοιμη να βρει τη θέση της στο smart home, μέσα από τις δυνατότητες που προσφέρει το Windows 10 Creators Update και την προετοιμάζει για την εποχή του Internet of Things, αλλά και διάφορες άλλες ενδιαφέρουσες υλοποιήσεις, όπως είναι η εισαγωγή της Cortana σε ένα ηχείο της Harman Kardon, με σκοπό της Microsoft να ανταγωνιστεί σε δυνατότητες το Amazon Echo για το μοντέρνο σπίτι.

Η νέα υλοποίηση της Cortana αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της μέσα στο 2017, χωρίς να δίνεται κάποιο σαφές χρονοδιάγραμμα από την πλευρά της Microsoft. Το πόσο μεγάλο ενδιαφέρον δείχνει η Microsoft στο κομμάτι της ενσωμάτωσης της Cortana στο Internet of Things φαίνεται και από το γεγονός ότι προσφέρει το Cortana Devices Software Development Kit για να δώσει στους προγραμματιστές περισσότερες δυνατότητες χειρισμού της Cortana μέσα από τις συσκευές του Internet of Things.

Εκτός από την Cortana, η Microsoft δίνει βάρος και σε άλλες μορφές ψηφιακών βοηθών, όπως είναι το chatbot Zo, το οποίο έχει ξεκινήσει να εμφανίζεται στον Kik Messenger. Σταδιακά, αναμένεται να παρουσιαστούν και άλλες μορφές τεχνητής νοημοσύνης που εκτιμάται ότι θα βοηθούν σε καθημερινό επίπεδο τον χρήστη των προϊόντων και των υπηρεσιών της Microsoft.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons