Η Microsoft εξαγοράζει τη Mojang, δημιουργό του Minecraft

by George Polyzos • On 15-09-2014 • AT 4:35 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Gaming

Minecraft2

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε τη Mojang, εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το Minecraft, έναντι του ποσού των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, οι εργαζόμενοι της Mojang θα ενταχθούν στο δυναμικό του τμήματος Microsoft Studios. Επίσης, μέσω της ανακοίνωσής της η Microsoft επιχειρεί να «απαλύνει» τις πιθανές αντιδράσεις των παικτών υποστηρίζοντας ότι «οι επενδύσεις που πραγματοποιούνται στο cloud και το mobile θα επιτρέψουν στους παίκτες του Minecraft να ωφεληθούν με πλουσιότερο περιεχόμενο, πιο ισχυρά εργαλεία development και περισσότερες ευκαιρίες διασύνδεσης ανάμεσα στις κοινότητες του Minecraft».

Άλλωστε η Microsoft τονίζει ότι το Minecraft θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμο σε όλες τις πλατφόρμες στις οποίες διατίθεται ήδη: PC, iOS, Android, Xbox και PlayStation. Επιπλέον, στην ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας το Minecraft αποκαλείται «ένα από τα πλέον δημοφιλή video games στην ιστορία, με περισσότερα από 100 εκατομμύρια downloads, μόνο για PC, από το 2009».

Από την πλευρά της Mojang ανακοινώθηκε ότι οι τρεις αρχικοί ιδρυτές της αποχωρούν από αυτήν, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό αν θα δραστηριοποιηθούν σε κάποιο νέο project.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι υπήρχε έντονη φημολογία γύρω από το θέμα, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο οι αρχικές εικασίες ήθελαν το τίμημα να κυμαίνεται στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η τελική εξαγορά έγινε στα 2,5 δισεκατομμύρια.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons