Η Microsoft είχε προχωρήσει σημαντικά στην δημιουργία Xbox VR headset

by George Polyzos • On 28-08-2018 • AT 12:39 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Gaming

Τον περασμένο Ιούνιο, στέλεχος της Microsoft είχε αποκαλύψει ότι η εταιρεία δεν είχε σχέδια για τη δημιουργία ενός VR headset που θα συνόδευε την κονσόλα Xbox.

Ωστόσο, δημοσίευμα της ιστοσελίδας CNET αποκαλύπτει ότι το VR headset για το Xbox όντως υπήρξε σαν υπό ανάπτυξη συσκευή, αλλά τελικά το πρόγραμμα «μπήκε στο ράφι μέχρι βελτιωμένες τεχνολογίες να γίνουν διαθέσιμες».

Οι πηγές του CNET αναφέρουν μάλιστα ότι η Microsoft βρισκόταν σε αναζήτηση συνεργατών για την ανάπτυξη παιχνιδιών για το Xbox VR headset τα τελευταία χρόνια. Υποστηρίζεται μάλιστα ότι η ποιότητα της οθόνης του headset ήταν καλή, χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιούνται τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά «όχι τόσο καλή όσο των ανταγωνιστικών Oculus Rift και HTC Vive».

Αν και το Xbox One X ουσιαστικά σχεδιάστηκε για να μπορεί να υποστηρίζει και VR εφαρμογές, αυτό δεν έγινε ποτέ για μια σειρά από λόγους. Καταρχήν, το ίδιο το VR δεν φαίνεται να κερδίζει το καταναλωτικό κοινό ειδικά στις οικονομικά προσιτές κατηγορίες. Για να λειτουργήσει ένα VR headset χρειάζεται ενσύρματη σύνδεση (κάτι προφανώς ενοχλητικό) ενώ οι ασύρματοι adapters κοστίζουν υπερβολικά.

Σύμφωνα με το CNET, η Microsoft θέλει να περιμένει μέχρι η ασύρματη τεχνολογία σε αυτή την κατηγορία συσκευών γίνει πιο προσιτή. Επίσης, είναι πολύ πιθανό η Microsoft να μην βρήκε «θερμή» ανταπόκριση από τα studios που θα αναλάμβαναν την ανάπτυξη VR games για το Xbox.

Επιπλέον, με δεδομένο ότι οι πωλήσεις του Xbox υστερούν του PS4 της Sony, είναι σίγουρο ότι η Microsoft δεν θα ήθελε να επενδύσει σε μια τεχνολογία που δεν συναντά ευρεία αποδοχή. Αντίθετα, η αμερικανική εταιρεία φαίνεται να επενδύει περισσότερο σε αποκλειστικούς δημοφιλείς τίτλους και στην συνδρομητική της υπηρεσία ώστε να παρέχει στους gamers περισσότερους δωρεάν τίτλους.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι ενώ δεν επιδιώκεται στην παρούσα φάση η δημιουργία ενός VR headset για το Xbox, η Microsoft συνεταιρίζεται με διάφορους κατασκευαστές για τη δημιουργία των Windows Mixed Reality headsets σε συνδυασμό με την τεχνολογία Mixed Reality του HoloLens.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons