Η Microsoft εγκαταλείπει τα brands «Nokia» και «Windows Phone»

by George Polyzos • On 11-09-2014 • AT 11:36 am • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

Lumia_830_3.0

Η Microsoft φέρεται να σχεδιάζει την απόσυρση των brands «Nokia» και «Windows Phone» και να τα αντικαταστήσει με το brand «Lumia», σύμφωνα με έγγραφο της εταιρείας που διέρρευσε στο Διαδίκτυο.

Πιο συγκεκριμένα, η διαρροή του εσωτερικού υπομνήματος της Microsoft έγινε αρχικά από το blog GeeksOnGadgets, ενώ αργότερα το περιεχόμενο του δημοσιεύματος επιβεβαιώθηκε και από το The Verge.

Στο επίμαχο έγγραφο αναφέρεται ότι «σαν μέρος της μετάβασης στη νέα φάση της εταιρείας, θα απεμποληθεί το όνομα του κατασκευαστή από την ονομασία του προϊόντος, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας marketingτης εορταστικής περιόδου».

Με τον τρόπο αυτό ο όρος Windows Phone για τον προσδιορισμό του λειτουργικού συστήματος θα γίνει απλά Windows και ο όρος Lumia θα αφορά την ονομασία όλων των μοντέλων. Η εξέλιξη δεν θα πρέπει να ξενίζει αφού είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί ήδη από τον Απρίλιο, από τον Stephen Elop.

Ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Nokia και νυν επικεφαλής του τμήματος συσκευών της Microsoft είχε προβλέψει ότι το όνομα της Nokia δεν θα συνέχιζε να χρησιμοποιείται από την αμερικανική εταιρεία επί μακρόν.

«Το Nokia, σαν brand name, δεν θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίζει τα smartphones της εταιρείας και εργαζόμαστε για να επιλέξουμε το επόμενο brand name», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Elop.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Microsoft εξαγόρασε το τμήμα συσκευών της Nokia τον περασμένο Απρίλιο έναντι τιμήματος 7,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η στενή συνεργασία των δύο πλευρών είχε ξεκινήσει ήδη από το 2010.

Σχεδόν αμέσως μετά την εξαγορά η εταιρεία μετονομάστηκε σε Microsoft Mobile, ενώ πιο πρόσφατα ανακοινώθηκαν από τον ίδιο τον διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft, Satya Nadella, απολύσεις προσωπικού που θα αφορούν κυρίως εργαζόμενους της πρώην Nokia. Από την πλευρά της Microsoft δεν έγινε κανένα σχόλιο για τη διαρροή του εσωτερικού υπομνήματος.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιατί αναπαράγετε φήμες ρε παιδιά

    • Δεν είναι φήμη αλλά διαρροή, με την οποία έχουν ασχοληθεί όλα τα έγκυρα sites τεχνολογίας του εξωτερικού. Άλλωστε γίνεται και αναφορά σε πραγματικές δηλώσεις που θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν τη διαρροή. Εάν επρόκειτο για απλή φήμη να είσαι σίγουρος ότι δεν θα υπήρχε οποιαδήποτε αναπαραγωγή…

Top

Show Buttons
Hide Buttons