Η Microsoft αποκαλύπτει ότι το Surface «τσέπης»… υπάρχει

by George Polyzos • On 04-10-2018 • AT 12:11 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Τα νέα μοντέλα της οικογένειας Surface της Microsoft αποκαλύφθηκαν στις 2 Οκτωβρίου ωστόσο από το event του Λονδίνου απουσίαζε μία συσκευή που θα έκανε την διαφορά.

Η συσκευή αυτή δεν είναι άλλη από μία μικρότερη εκδοχή της σειράς Surface για το οποίο πολλά έχουν γραφτεί αλλά τίποτα δεν έχει υλοποιηθεί. Παρόλα αυτά, ο επικεφαλής του τομέα των προϊόντων Surface της Microsoft, Panos Panay, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα The Verge άφησε να εννοηθεί ότι μία τέτοιου είδους συσκευή υπάρχει στους σχεδιασμούς της αμερικανικής εταιρείας.

Ο ίδιος έχει περιγράψει το 7ιντσο Surface Mini σαν μία συσκευή που μοιάζει με «σημειωματάριο Moleskine» ενώ της έχει αποδώσει τον χαρακτηρισμό «φοβερό». Ωστόσο, η Microsoft αποφάσισε ότι μία τέτοια συσκευή δεν διαφοροποιούνταν σημαντικά από τα ανταγωνιστικά tablets και έτσι το πρόγραμμα σταμάτησε.

Αυτό δεν φαίνεται να πτόησε τον Panay, το τμήμα του οποίου συνέχισε να εργάζεται σε ένα νέο πρόγραμμα ανάπτυξης ενός Surface «τσέπης» με την κωδική ονομασία Andromeda. Το πρόγραμμα αυτό φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία δύο χρόνια.

«Είναι σίγουρα το μωρό μου» ήταν η εξήγηση που έδωσε ο Panos Panay στο The Verge. «Θα εφεύρουμε και θα δημιουργήσουμε όταν τα προϊόντα είναι σωστά, δεν μπορούμε να φέρουμε νέες κατηγορίες προϊόντων στην αγορά και οι πελάτες να μην τα χρειάζονται», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το πλαίσιο η Microsoft αναζητά την τοποθέτηση του Surface τσέπης στις ανάγκες της αγοράς. Για να γίνει αυτό θα πρέπει η νέα συσκευή να προσφέρει κάτι σημαντικό στον τελικό χρήστη. Διαφορετικά, η εταιρεία θα πρέπει να πείσει το κοινό ότι πρέπει να κουβαλάει μαζί του ένα smartphone και ένα pocket PC. Όπως δηλαδή το Surface Pro είναι κάτι περισσότερο από ένα tablet ή το Surface Studio δεν είναι ένα απλό all-in-one PC.

«Δεν μιλώ μόνο για το hardware, μιλώ για το σύνολο του θέματος» εξηγεί ο Panay. «Τι σημαίνει για τον καθένα, πώς δίνει στο καθένα την ευκαιρία να γίνεται καλύτερος ή πώς μεταλλάσσεται σε κάτι διαφορετικό κάτι που ήδη κάνει» διευκρινίζει το στέλεχος της Microsoft. Στο ερώτημα αν η Microsoft θα παρουσιάσει τελικά ένα Surface «τσέπης» ο Panay απαντά, «νομίζω ότι υπάρχουν πολλά νέα σχήματα συσκευών που θα έρθουν στο μέλλον». Και ο νοών νοείτω…

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons