Η Microsoft ανακοινώνει συνεργασία με την κινεζική Baidu

by George Polyzos • On 24-09-2015 • AT 12:38 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Microsoft-Band

Η Microsoft ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με την Baidu, το κινεζικό αντίβαρο της Google, επιδιώκοντας να προωθήσει το νέο της λειτουργικό σύστημα στην πελώρια αγορά της Κίνας.

Μέσω της νέας συνεργασίας οι 600 εκατομμύρια χρήστες της Baidu θα είναι σε θέση να αναβαθμιστούν στα Windows 10 μέσω ενός καναλιού διανομής που θα φέρει την ονομασία Windows 10 Express. Επιπρόσθετα, η ιστοσελίδα Baidu θα ενσωματώνει μια σειρά από cloud προϊόντα των Windows για έρευνα αποτελεσμάτων, αναπαραγωγή βίντεο, χάρτες κλπ.

Από τη δική της πλευρά η Microsoft θα έχει το Baidu.com σαν default homepage και βασική μηχανή αναζήτησης στον Edge browser των Windows 10.

Η παραπάνω συμφωνία συνεργασίας αναμένεται να βοηθήσει τη Microsoft στην επίτευξη του στόχου να «τοποθετήσει» τα Windows 10 σε ένα δισεκατομμύριο συσκευές εντός των επόμενων δύο ή τριών ετών. Αυτός ήταν ο στόχος που είχε θέση κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Build, τον περασμένο Απρίλιο, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Microsoft για τα λειτουργικά συστήματα, Terry Myerson.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία τέσσερις εβδομάδες μετά το λανσάρισμα των Windows 10 αυτά είναι εγκατεστημένα σε πάνω από 75 εκατομμύρια προσωπικού υπολογιστές.

Η συνεργασία με την Baidu δεν είναι η μοναδική στην οποία έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα η Microsoft καθώς έχουν προηγηθεί οι συμφωνίες με την Tencent (gaming), την Qihoo 360 (εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας) και τη γνωστή σε όλους μας Lenovo.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons