Η Microsoft ανακοινώνει 18.000 απολύσεις

by George Polyzos • On 17-07-2014 • AT 3:14 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Microsoft - Nadella

 

Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα την περικοπή 18.000 θέσεων εργασίας, τη μεγαλύτερη στην ιστορία της, στα πλαίσια ενός ευρύτερου προγράμματος περιορισμού των δαπανών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, που έγινε με τη μορφή υπομνήματος του Διευθύνοντος Συμβούλου Satya Nadella, η Nokia Devices and Services, της οποίας η εξαγορά ανήλθε στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια, θα επηρεαστεί περισσότερο από τις περικοπές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξαγορά της Nokia, έφερε στη Microsoft περί τους 25.000 νέους εργαζομένους. Συνολικά 12.500 θέσεις εργασίας θα περικοπούν από τη Nokia, ενώ από  το σύνολο των 18.000 απολύσεων, οι 13.000 θα πραγματοποιηθούν εντός του 2014.

Σε ότι αφορά το μέλλον της Nokia, η Microsoft πρόκειται πλέον να επικεντρωθεί στην αναστροφή της μείωσης του μεριδίου αγοράς των Windows Phone, ενώ πρόκειται να επενδύσει περισσότερο στις υπηρεσίες cloud.

Στο ίδιο υπόμνημα, το νέο αφεντικό της Microsoft εξηγεί ότι η νέα στρατηγική της εταιρείας είναι σχεδιασμένη ώστε να την καταστήσει πιο ευέλικτη, γεγονός που θα επιτρέψει σε διαφορετικές ομάδες, εντός της δομής της εταιρείας, να εργάζονται πιο ελεύθερα.

Σε κάθε περίπτωση οι 18.000 απολύσεις αποτελούν τη μεγαλύτερη σε όγκο περικοπή θέσεων εργασίας στην ιστορία της Microsoft. Ένα ανάλογο πρόγραμμα είχε εφαρμοστεί και το 2009 και αφορούσε τη μείωση του δυναμικού της κατά 5.800 εργαζόμενους.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. κλασσικά την πληρώνουν τα acquisitions τη νύφη…

Top

Show Buttons
Hide Buttons