Η Microsoft αλλάζει τη στρατηγική της – Mobile first, cloud first

by Nikos Kaimakamis • On 11-07-2016 • AT 2:00 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

satya-nadella

Σε μια εποχή που τα PC παύουν να είναι στο προσκήνιο, η Microsoft αλλάζει σελίδα δίνοντας έμφαση στο cloud και τον mobile χαρακτήρα του μοντέρνου computing. 

Σύμφωνα με το Technology Review, η Microsoft δίνει έμφαση στις cloud υπηρεσίες της, όπως είναι το Office 365, το οποίο πρόσφατα είδε τη συνδρομητική του βάση να αυξάνεται σε ποσοστό 79% μέσα σε ένα έτος, αγγίζοντας πλέον τα 20 εκατομμύρια συνδρομητές. Η στρατηγική της Microsoft συνοψίζεται στη φράση “mobile first, cloud first”, όπου το Continuum φαίνεται να παίζει κομβικό ρόλο με τη μετατροπή ενός απλού κινητού τηλεφώνου σε φορητό υπολογιστή.

Η νέα εποχή, υπό τη διοίκηση του Satya Nadella, θέλει τη Microsoft να προσφέρει σε μία ευρεία γκάμα χρηστών τις τεχνολογίες της, με σκοπό την περαιτέρω εδραίωσή τους. Σε αυτό το πλαίσιο, μπορεί κανείς να δει την απόφαση της Microsoft να προσφέρει μία έκδοση της SQL Server database για συστήματα Linux. Η Microsoft εδώ θέλει να τα βάλει με τις Oracle και IBM και να ανοίξει ακόμα περισσότερο τη λίστα με τους πιθανούς χρήστες των προϊόντων λογισμικού που παράγει.

Όλα δείχνουν ότι η Microsoft πλέον σκέφτεται με γνώμονα διαφορετικό από την περιοριστική λογική των Windows, καθώς στη νέα εποχή του computing, οι αποκλειστικότητες και οι ασυμβατότητες φαίνεται πως έχουν πεθάνει.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons