Η Microsoft αφήνει πίσω της τα Windows RT

by George Polyzos • On 05-02-2015 • AT 1:58 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Nokia-Lumia-2520

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι σταματά την παραγωγή του Nokia Lumia 2520 του πρώτου και τελευταίου tablet της φινλανδικής εταιρείας πριν αυτή περάσει στον έλεγχο της Microsoft.

Η δήλωση που έγινε στο Verge έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες ειδήσεις που θέλουν τη Microsoft να σταματά την παραγωγή και του Surface 2, δηλαδή του «δικού» της tablet με λειτουργικό σύστημα Windows RT.

Τα Windows RT δημιουργήθηκαν σαν μία «υποβαθμισμένη» εναλλακτική έκδοση των Windows 8 που προοριζόταν για συσκευές που θα διέθεταν επεξεργαστές ARM. Στόχος ήταν το εν λόγω λειτουργικό να συνδυαστεί με συσκευές χαμηλού κόστους και με μεγάλη διάρκεια της μπαταρίας.

Ωστόσο, τα RT ποτέ δεν κατάφεραν να κερδίσουν τη συμπάθεια ούτε των κατασκευαστών και πολύ περισσότερο ούτε των καταναλωτών. Μία από τις βασικές αιτίες αποτυχίας του εναλλακτικού λειτουργικού της Microsoft δεν ήταν άλλο από την ασυμβατότητα με τις παραδοσιακές desktop εφαρμογές.

Επιπλέον, η απόφαση της Microsoft να λανσάρει τις δικές της ταμπλέτες (Surface) ήταν μία κίνηση που είδαν με δυσπιστία οι υπόλοιποι κατασκευαστές αφού με τον τρόπο αυτό η Microsoft από συνεργάτης/ προμηθευτής λειτουργικού γινόταν επίδοξος ανταγωνιστής. Με τον τρόπο αυτό κανείς μεγάλος κατασκευαστής δεν παρουσίασε ταμπλέτα με λειτουργικό Windows RT.

Πιο πρόσφατα έγινε γνωστό ότι η Microsoft εξετάζει να αναβαθμίσει τα Surface Windows RT tablets με στοιχεία δανεισμένα από το νέο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας, τα Windows 10.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons