Η μετάβαση μίας επιχείρησης στις νέες τεχνολογίες

by George Polyzos • On 12-08-2015 • AT 8:58 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

laptop-user

Μία από τις βασικότερες ανησυχίες των CEOs, σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι η προσαρμογή της επιχείρησης στις νέες τεχνολογίες και στα δεδομένα που αυτές δημιουργούν.

Σύμφωνα με την έρευνα CEO Study Outlook της KPMG, ένας στους δυο CEOs δηλώνει ότι νιώθει «σχετική ασφάλεια» με το παρόν επιχειρηματικό μοντέλο του οργανισμού τους, ενώ το υπόλοιπο 50% φαίνεται να είναι στην απέναντι όχθη.  Από τους επικεφαλής των επιχειρήσεων, το 29% δήλωσε ότι προβλέπει μεταμόρφωση των οργανισμών σε διαφορετικές νομικές οντότητες τα επόμενα τρία χρόνια.

Πιο αναλυτικά, σε ποσοστό 72% οι διευθύνοντες σύμβουλοι διεθνώς δηλώνουν ότι ανησυχούν για την πορεία προσαρμογή της επιχείρησης τους στις νέες τεχνολογίες. Ως πρώτη αιτία προβληματισμού για τους CEOs αναδεικνύεται ο αυξανόμενος ανταγωνισμός στην αγορά, με το 86% να ανησυχεί για την αφοσίωση των πελατών, το 74% προβληματίζεται για τους νέους παίκτες στην αγορά, ενώ το 66% σκέφτεται ποια θα πρέπει να είναι τα προϊόντα της εταιρείας τα επόμενα τρία χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι φαίνεται να κατανοούν αυτήν την ανάγκη αλλαγής, προκειμένου οι επιχειρήσεις τους να επιβιώσουν και να ευημερήσουν, ωστόσο η έρευνα δείχνει ότι σχεδόν το 1/3 των στελεχών αναγνωρίζει ότι η επιχείρηση τους δε ρισκάρει αρκετά και περισσότεροι από τους μισούς παραδέχονται ότι δεν έχουν εφαρμόσει, πλήρως, καινοτόμες εταιρικές διαδικασίες.

Συνολικά, πάντως, το 80% των επικεφαλής των επιχειρήσεων δηλώνει αισιόδοξο για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων τους, αλλά και για τις προοπτικές της οικονομίας μέσα στην επόμενη τριετία. Συγκρίνοντας τα δεδομένα των επιχειρήσεων, διαφαίνεται ότι υπάρχει πιο θετική και σίγουρη διάθεση στην Ευρώπη (70%) και στην Ασία (68%) σε σχέση με τις ΗΠΑ (19%).

[Πηγή: ΣΕΠΕ]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons