Η Mercedes που κινείται από τη… μπογιά της!

by Nikos Kaimakamis • On 05-11-2014 • AT 4:01 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

 

Το νέο Mercedes Benz Vision G-Code είναι ένα Sport Utility Coupe που παρουσιάζει πολύ ενδιαφέροντα τεχνικά χαρακτηριστικά, κυρίως στο κομμάτι των κινητήρων. 

Πρόκειται για ένα φουτουριστικό όχημα, το οποίο έχει έναν ηλεκτρικό κινητήρα για τους πίσω τροχούς και έναν turbo κινητήρα υδρογόνου για τους μπροστινούς τροχούς. Τις εντυπώσεις κλέβει ο πίσω ηλεκτρικός κινητήρας, ο οποίος εκτός από την ανάκτηση ενέργειας από το φρενάρισμα και την τεχνολογία plug in, αντλεί ενέργεια και από την… μπογιά του οχήματος.

Η επικάλυψη που χρησιμοποιεί η Mercedes Benz για το αμάξωμα ονομάζεται multi voltaic silver και αντλεί ενέργεια όχι μόνο από τον ήλιο, σαν ένα φωτοβολταϊκό σύστημα, αλλά και από τον στατικό ηλεκτρισμό που δημιουργείται από τον αέρα καθώς το όχημα κινείται. Πρακτικά, κάθε κίνηση του G-Code μπορεί να το τροφοδοτήσει με ενέργεια.

Ένα άλλο εντυπωσιακό στοιχείο του οχήματος αυτού είναι το παρμπρίζ, το οποίο είναι συνεχόμενο από εμπρός έως και τα πλαϊνά μέρη, θυμίζοντας ένα πολυτελές γιοτ, ή όπως πολύ έξυπνα αναφέρει το Verge, στους φίλους της επιστημονικής φαντασίας θα θυμίζει ένα Cylon Raider. Το συγκεκριμένο όχημα δεν προορίζεται για παραγωγή από τη Mercedes, αλλά αποτελεί ένα πεδίο δοκιμαστικής εφαρμογής νέων τεχνολογιών, πολλές από τις οποίες δεν αποκλείεται να δούμε αργότερα να ενσωματώνονται στα μοντέλα παραγωγής της Mercedes-Benz.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons