Η λίστα τεχνολογίας για μαθητές και γονείς

by George Polyzos • On 23-09-2015 • AT 9:32 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

kids-with-ipad

Άλλη μία σχολική χρονιά ξεκίνησε οδηγώντας μικρούς και μεγάλους από την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού στη φθινοπωρινή εγρήγορση που φέρνει η επιστροφή στα θρανία.

Ωστόσο, ενώ μέχρι πριν από λίγα χρόνια τα βασικά «εργαλεία» των μαθητών ήταν τα τετράδια, τα μολύβια και οι γόμες σήμερα με την τεχνολογική εξέλιξη και τη διάδοση του Διαδικτύου αυτό έχει αλλάξει ριζικά. Πλέον ο μαθητής θα πρέπει παράλληλα με την πάντα απαραίτητη γραφική ύλη να διαθέτει και ένα σύγχρονο «οπλοστάσιο» τεχνολογικών εργαλείων που θα του επιτρέψει να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες ακαδημαϊκές απαιτήσεις.

Καταρχήν, το Internet αποτελεί από μόνο του μία τεράστια βιβλιοθήκη γνώσεων τις οποίες ένας μαθητής ή φοιτητής θα μπορεί να χρησιμοποιήσει ώστε να αλιεύσει υλικό για την ολοκλήρωση των εργασιών του. Όμως για να έχεις πρόσβαση στο Διαδίκτυο χρειάζεται να έχεις και το κατάλληλο εργαλείο πρόσβασης. Αυτό μπορεί να είναι ένας σταθερός υπολογιστής, αν ο μαθητής διαθέτει τον χώρο για την εγκατάστασή του ή ένα laptop εάν προτιμηθεί μία πιο ευέλικτη λύση.

Στην περίπτωση του σταθερού υπολογιστή ο γονιός θα πρέπει να συνυπολογίσει την ανάγκη αγοράς και της απαραίτητης οθόνης, του πληκτρολογίου και του mouse. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε την κατηγορία των All-In-One υπολογιστών οι οποίοι έρχονται με ενσωματωμένη οθόνη, σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα.

Αντίθετα, με την επιλογή laptop δεν απαιτείται η αγορά πρόσθετης οθόνης ή πληκτρολογίου, ενώ επιπλέον ο υπολογιστής μας έχει αυξημένη φορητότητα. Σε αυτή την περίπτωση ο γονιός ίσως να χρειαστεί να αγοράσει μία αξιόπιστη τσάντα μεταφοράς του laptop του παιδιού του, μία βάση στήριξης για τη σωστή χρήση του ή κάποιο άλλο χρήσιμο αξεσουάρ.

Σε κάθε περίπτωση, είτε επιλεγεί σταθερός υπολογιστής είτε επιλεγεί φορητός υπολογιστής, απαραίτητο συμπλήρωμα θα πρέπει να θεωρείται ένας εκτυπωτής ο οποίος θα αναλάβει να «μεταφέρει» στο χαρτί το αποτέλεσμα της έρευνας στο Διαδίκτυο και της τελικής εργασίας στον υπολογιστή του μαθητή. Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει στα all-in-one συστήματα εκτυπωτών, στα γνωστότερα και ως πολυμηχανήματα.

Πρόκειται για τους εκτυπωτές εκείνους που ενσωματώνουν πρόσθετες δυνατότητες όπως η δημιουργία φωτοαντιγράφων και ενσωματωμένο scanner που αναλαμβάνει να σαρώνει κείμενα ή φωτογραφίες και να τα μεταφέρει σε ψηφιακή πλέον μορφή στον υπολογιστή του μαθητή.

Μία άλλη τεχνολογική εξέλιξη στον χώρο της παιδείας αλλά και στον χώρο των εκδόσεων είναι η ύπαρξη των ηλεκτρονικών βιβλίων. Πλέον σε ένα tablet ο μαθητής μπορεί να μεταφέρει δεκάδες τίτλους βιβλίων, είτε αυτά είναι λογοτεχνικού περιεχομένου είτε είναι σχολικά βοηθήματα.

Επιπρόσθετα, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι μία ταμπλέτα είναι στην ουσία μία ακόμη μορφή φορητού υπολογιστή μέσω της οποίας ο μαθητής θα μπορεί να έχει άμεση πρόσβαση στο Internet για την πραγματοποίηση έρευνας για τις ανάγκες μιας σχολικής εργασίας του.

Φυσικά, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το κινητό τηλέφωνο ή το κατάλληλο smartphone που θα επιτρέπει στον γονιό να επικοινωνεί ανά πάσα στιγμή και με οποιοδήποτε τρόπο με το παιδί του, οπουδήποτε και αν αυτό βρίσκεται.

Όλα τα παραπάνω είναι εργαλεία που ένας μαθητής μπορεί χρησιμοποιήσει ώστε να έχει πληρέστερες εργασίες, να εξοικονομεί χρόνο για άλλες δραστηριότητες και, το σημαντικότερο, να αποκτήσει καλύτερη πρόσβαση σε μεγαλύτερες δεξαμενές γνώσεων.

Τέλος, επειδή δεν πρέπει να παραβλέπουμε τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχουν καταστήματα που μπορούμε να βρούμε την καλύτερη λύση για τις ανάγκες μας, με ευκολίες πληρωμής σε δόσεις από 10 ευρώ, όπως ο Κωτσόβολος.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons