Η LinkedIn εξαγοράζει τη Newsle

by George Polyzos • On 14-07-2014 • AT 4:58 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

linkedin

 

Η LinkedIn ανακοίνωσε την εξαγορά της Newsle, μίας web εφαρμογής που παρέχει ενημέρωση, μέσω ειδοποιήσεων, σχετικά με την παρουσία ατόμων, που ο χρήστης «γνωρίζει», στις ειδήσεις.

Η Newsle ιδρύθηκε πριν από τρισήμιση χρόνια, τον Ιανουάριο του 2011, και διαθέτει σήμερα περί τους δύο εκατομμύρια χρήστες, ενώ συνολικά η startup εταιρεία έχει πετύχει χρηματοδότηση ύψους 2,6  εκατομμυρίων δολαρίων.

Η εν λόγω υπηρεσία χρησιμοποιεί αλγόριθμους και μία διαδικασία επεξεργασίας της φυσικής ανθρώπινης γλώσσας, ώστε να εντοπίσει στις ειδήσεις της ημέρας αναφορές σε άτομα που βρίσκονται στο Facebook και στο LinkedIn.

Αν και το τίμημα της εξαγοράς δεν ανακοινώθηκε, έγινε γνωστό ότι η Newsle θα συνεχίσει να λειτουργεί σαν αυτόνομη υπηρεσία, αλλά η ομάδα που τη δημιούργησε θα ενταχθεί στο δυναμικό της LinkedIn ώστε να τη βοηθήσει να ενσωματώσει αντίστοιχα στοιχεία στη δική της πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το LinkedIn, που είναι ένα social media προσανατολισμένο στον επαγγελματικό τομέα, επενδύει συνεχώς σε στοιχεία που θα βοηθήσουν τους χρήστες να ανακαλύψουν περιεχόμενο που θα μπορούσε να είναι σχετικό ή βοηθητικό στις καριέρες τους. Επίσης, πρόσφατα η LinkedIn προχώρησε και σε έναν ριζικό επανασχεδιασμό των προφίλ των χρηστών της υπηρεσίας.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons