Η LG σταματά την παραγωγή τηλεοράσεων plasma

by George Polyzos • On 29-10-2014 • AT 3:40 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Home Electronics

lg-ps8000

Η LG Electronics φέρεται έτοιμη να σταματήσει την παραγωγή τηλεοράσεων τεχνολογίας plasma έως το τέλος Νοεμβρίου, καθώς η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει ξεπεραστεί από την τεχνολογία LCD.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η παραπάνω αναφορά φέρεται να έγινε από στελέχη της LG προς τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές της Κορέας. Σε αυτή την αναφορά τονίζεται ότι η απόφαση αντανακλά τη συνεχιζόμενη μείωση ζήτησης για τηλεοράσεις plasma, ενώ για το 2013 τα έσοδα της εταιρείας από τις πωλήσεις συσκευών αυτής της κατηγορίας αντιπροσώπευαν μόλις το 2,4% του συνόλου.

Σε δήλωσή του στο Reuters εκπρόσωπος της LG ανέφερε χαρακτηριστικά «θέλαμε να διατηρήσουμε τη γραμμή παραγωγής για όσο γίνεται περισσότερο». Αναλυτές θεωρούν τις τηλεοράσεις τεχνολογίας plasma τεχνολογικά ξεπερασμένες αφού δεν μπορούν να ακολουθήσουν τις εξελίξεις στον τομέα των αναλύσεων, ενώ παράλληλα καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια και εκπέμπουν μεγαλύτερα ποσά θερμότητας σε σχέση με τις τηλεοράσεις LCD.

Φυσικά, η επικείμενη απόφαση της LG δεν ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία, αφού ήδη από τον περασμένο Ιούλιο αναλυτές της NPD Display Search προέβλεπαν ότι οι παγκόσμιες παραδόσεις plasma θα πέσουν για το 2015 στις 500.000, έναντι 5,2 εκατομμυρίων το 2014, μέχρι να «εξαφανιστούν» τελείως από την αγορά.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι σε ανάλογη απόφαση οδηγήθηκε πριν από λίγους μήνες και η Samsung, ενώ τον χορό των αποχωρήσεων από την τεχνολογία plasma άνοιξε τον περασμένο Οκτώβριο η ιαπωνική Panasonic.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons