Η LG παρουσιάζει στην IFA το Smart Home

by George Polyzos • On 04-09-2014 • AT 9:19 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Home Electronics

LG_Smart Home

Η LG Electronics στο πλαίσιο της IFA 2014 παρουσίασε το LG Smart Home, το όραμα της εταιρείας για ένα μελλοντικό ενοποιημένο περιβάλλον οικιακών συσκευών.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Smart Home στο περίπτερο της LG, οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για τον τρόπο που οι νέες «έξυπνες» premium οικιακές συσκευές της LG και η νέα υπηρεσία LG HomeChat μπορούν να προσφέρουν ευκολία, έλεγχο, συνδεσιμότητα και διαφορετικές προτάσεις μέσω απλής επικοινωνίας με το smartphone.

Το LG Smart Home δημιουργήθηκε βάσει της κεντρικής ιδέας της ενοποίησης των διαφορετικών «έξυπνων» συσκευών σε ένα σύστημα με στόχο τη μεγαλύτερη άνεση και ευκολία. Μέσω του LG HomeChat οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν ολοκληρωτικό έλεγχο των οικοσυστημάτων του «έξυπνου» σπιτιού τους, αλλά και διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας τους που τους εξασφαλίζουν περισσότερο χρόνο και ενέργεια, όπως οι λειτουργίες «Leaving Home», «Coming Home» ή «Vacation».

Για παράδειγμα, αν ο χρήστης πληκτρολογήσει «Leaving Home» στο messenger του smartphone του, το «έξυπνο» ψυγείο αυτόματα θα μπει σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας. Με την πληκτρολόγηση αυτή επίσης ενεργοποιείται η λειτουργία «Home Guard» της ηλεκτρικής σκούπας HOM-BOT της LG, μία ιδιαίτερα χρήσιμη λειτουργία ασφαλείας για την ανίχνευση κίνησης μέσα στο σπίτι και ταυτόχρονης λήψης φωτογραφιών που αποστέλλονται απευθείας στο smartphone του χρήστη.

Το LG Smart Home είναι συμβατό με τις ήδη υπάρχουσες πλατφόρμες συστημάτων «έξυπνων σπιτιών», αλλά και με συσκευές άλλων κατασκευαστών μέσω ανοιχτών πρωτοκόλλων όπως το «AllJoyn», το ανοικτού λογιμσικού πρόγραμμα της εταιρείας AllSeen Alliance.

Το AllJoyn κρατά τους χρήστες ενήμερους για το λειτουργικό status των «έξυπνων» οικιακών LG συσκευών τους, ώστε όταν για παράδειγμα το πλυντήριο ολοκληρώσει μία πλύση, ο χρήστης αυτόματα θα λάβει μία ειδοποίηση στην LG Smart+ TV του που διαθέτει πλατφόρμα webOS. Το LG Smart Home μπορεί επίσης να συνδυαστεί με προϊόντα της Nest που θα λανσαριστούν στη Βόρειο Αμερική αργότερα μέσα στο έτος.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons