Η LG επιβεβαιώνει ότι το rollable κινητό τηλέφωνο θα παρουσιαστεί εντός του 2021

by George Polyzos • On 21-01-2021 • AT 10:12 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

H LG Electronics παρουσίασε ένα επίσημο teaser λίγων δευτερολέπτων όπου εμφανίζεται το LG Rollable, μία συσκευή με οθόνη που έχει την ικανότητα να “ξεδιπλώνεται” μεγαλώνοντας έτσι το μέγεθος της επιφάνειας προβολής.

Η συσκευή χρησιμοποιεί οθόνη OLED προερχόμενη από την BOE, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ανάλογα teasers έχουν κάνει την εμφάνισή τους και κατά το παρελθόν, προφανώς όσο η συσκευή βρισκόταν υπό ανάπτυξη.

Το νέο στοιχείο αυτή την φορά είναι ότι εκπρόσωπος της κορεατικής εταιρείας, μιλώντας στο ιαπωνικό δίκτυο Nikkei, επιβεβαίωσε ότι η συσκευή που έκανε την ανεπίσημη εμφάνισή της στην φετινή CES θα καταστεί εμπορικά διαθέσιμη εντός του έτους.

Το προτέρημα του LG Rollable είναι ότι προσφέρει την λειτουργικότητα των αναδιπλούμενων συσκευών χωρίς όμως την ευαισθησία στο σημείο που οι δύο οθόνες διπλώνουν. Η οθόνη του Rollable απλά “ξετυλίγεται” και προσφέρει το πλεονέκτημα της μετάπτωσης από ένα συμβατικό smartphone σε ένα πλήρες tablet.

Βέβαια, για να είμαστε απόλυτα ακριβείς το Rollable δεν είναι μία εντελώς νέα ιδέα αφού ήδη από τις αρχές του προηγούμενου έτους κάτι ανάλογο είχε επιδείξει και η TCL, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει περισσότερο.

Σε κάθε περίπτωση μία τέτοια οθόνη, για να διατηρεί αυτό τον βαθμό ευελιξίας, θα πρέπει να έχει εξωτερική επικάλυψη από πλαστικό, υλικό σαφώς πιο ευάλωτο σε φθορές σε σχέση με το ανθεκτικό γυαλί άλλων υλοποιήσεων.

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο εκπρόσωπος της LG δεν ανάφερε στο δίκτυο Nikkei ούτε ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας του Rollable αλλά και το σημαντικότερο, ούτε έδωσε κάποια στοιχεία για την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθηθεί.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Top

Show Buttons
Hide Buttons