Η LG εντάσσεται στην Open Automotive Alliance

by George Polyzos • On 03-07-2014 • AT 2:39 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Home Electronics

volvo-xc90-android-auto-1

 

Η LG Electronics έγινε η πρώτη εταιρεία κατασκευής smartphones που εντάσσεται στην Open Automotive Alliance, που έχει συσταθεί με πρωτοβουλία της Google.

Η Open Automotive Alliance περιλαμβάνει εταιρείες τεχνολογίας, όπως οι Nvidia και Panasonic και αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως οι Audi, General Motors, Hyundai και Honda. Σκοπός της είναι η εισαγωγή ευρύτερης συνδεσιμότητας στα αυτοκίνητα μέσω καινοτόμων εφαρμογών που θα βασίζονται στην πλατφόρμα του Android.

Η κορεατική LG Electronics ήδη κατά τη διάρκεια του φετινού Google I/O, την ετήσια σύνοδο που διοργανώνεται από την Google για την κοινότητα των developers, παρουσίασε το νέο της σύστημα AVN (Audio, Visual, Navigation).

Το σύστημα AVN αναμένεται να είναι διαθέσιμο από το 2015 και θα επιτρέπει στον οδηγό να συνδέει με απλό τρόπο μία συσκευή Android, μέσω καλωδίου, με το όχημα που θα ενσωματώνει την πλατφόρμα της Google, Android Auto και από εκεί θα μπορεί να υπάρχει πρόσβαση και έλεγχος στο περιεχόμενο και τις λειτουργίες του Android smartphone.

Για παράδειγμα, ο οδηγός θα μπορεί να χρησιμοποιεί και να ελέγχει την εφαρμογή πλοήγησης του smartphone από την οθόνη του αυτοκινήτου ή θα μπορεί από την ίδια οθόνη να έχει πρόσβαση στις επαφές που είναι αποθηκευμένες στη συσκευή και να πραγματοποιεί κλήσεις ή να στέλνει μηνύματα.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons