Η Lenovo παίρνει μέτρα για το Superfish

by Nikos Kaimakamis • On 24-02-2015 • AT 6:41 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Lenovo-remove superfish

Μετά τον ντόρο που έγινε για την ύπαρξη του adware Superfish στους υπολογιστές της Lenovo, η εταιρεία αποφάσισε να πάρει τα μέτρα της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δημιούργησε ένα αυτόματο εργαλείο αφαίρεσης του Superfish bug, το οποίο μπορεί κανείς να βρει εάν πληκτρολογήσει http://support.lenovo.com/us/en/product_security/superfish_uninstall στον browser του. Με το εργαλείο αυτό, ο κάθε κάτοχος ενός υπολογιστή Lenovo με τη βοήθεια του εργαλείο αυτού θα μπορεί να απεγκαταστήσει το Superfish και να αφαιρέσει το πιστοποιητικό του από τους web browsers, ενώ η Lenovo τονίζει ότι βρίσκεται σε συνεργασία με την McAfee και τη Microsoft για την ευρύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Από την άλλη μεριά έγινε ήδη η πρώτη μήνυση στην Lenovo από μία κάτοχο ενός Yoga 2, η οποία εξαιτίας του Superfish δέχτηκε μεγάλες ποσότητες spam στο σύστημά της και αποφάσισε να κινηθεί δικαστικά ενάντια στην εταιρεία. Η γυναίκα ανακάλυψε ότι το προεγκατεστημένο Superfish ευθυνόταν για το spam στο Lenovo της, ενώ ακόμα και η αμερικανική Κυβέρνηση προειδοποίησε τους κατόχους Lenovo να φροντίσουν να απαλλαγούν από το εν λόγω bug.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψαν ερευνητές, με έναν κατάλληλο κωδικό, οποιοσδήποτε θα μπορούσε να ξεκλειδώσει τα πιστοποιητικά ασφαλείας ενός συστήματος όπου είναι εγκατεστημένο το Superfish και να παρακάμψει την Web κρυπτογράφηση ενός computer. Επομένως με ένα password και το κατάλληλο λογισμικό θα ήταν εφικτό να παρακολουθήσει κανείς κάποιον μολυσμένο υπολογιστή σε ένα κοινό Wi-Fi δίκυο, όπως είναι εκείνο σε ένα καφέ.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons