Η Lenovo ολοκληρώνει την εξαγορά της Motorola

by George Polyzos • On 30-10-2014 • AT 2:01 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Moto G

Η Lenovo ολοκλήρωσε την εξαγορά της Motorola, έναντι του ποσού των 2,91 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μία συμφωνία που είχε ανακοινωθεί από τον προηγούμενο Ιανουάριο.

Η Motorola θα διατηρήσει την έδρα της στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ θα διατηρηθούν και τα κατά τόπους γραφεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Επίσης, ο πρόεδρος της Motorola Mobility, Rick Osterloh, θα διατηρήσει τη θέση του, ενώ ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Lenovo και πρόεδρος της Mobile Business Group, Liu Jun, θα αναλάβει τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Με μία ανάρτησή του στο εταιρικό blog, ο Osterloh ξεκαθάρισε ότι οι τίτλοι Moto και DROID θα διατηρηθούν ώστε να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της εταιρείας και για το μέλλον. «Θα συνεχίσουμε την επικέντρωσή μας στο pure Android και τις γρήγορες αναβαθμίσεις, ενώ θα διατηρήσουμε τη δέσμευσή μας για την ανάπτυξη τεχνολογιών που θα λύνουν πραγματικά προβλήματα του καταναλωτή», συμπλήρωσε ο Osterloh.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Google είχε αποκτήσει τη Motorola Mobility το 2012, έναντι του ποσού των 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με το ενδιαφέρον της ωστόσο να προσελκύει το portfolio πατεντών της δεύτερης και όχι οι συσκευές της. Έτσι, όταν η Lenovo έκανε την πρόταση εξαγοράς αυτή αφορούσε μόνο το «ζημιογόνο» τμήμα των συσκευών, με την Google να διατηρεί τις πατέντες στην ιδιοκτησία της.

Με την απόκτηση της Motorola Mobility η Lenovo στοχεύει στη δυναμική διείσδυση στις δυτικές αγορές όπου το brand «Motorola» χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα ισχυρό. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη εξαγορά αμερικανικής εταιρείας που ολοκληρώνει η κινεζική Lenovo, καθώς πριν από ένα μήνα είχε ολοκληρώσει και την εξαγορά τμήματος της IBM.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons