Η Lenovo εγκαινιάζει το πρώτο της κατάστημα χωρίς… ταμείο

by George Polyzos • On 06-11-2018 • AT 1:46 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Η Lenovo ακολουθεί το μονοπάτι που άνοιξαν οι Alibaba, Walmart, Amazon και άλλοι, δημιουργώντας στο Πεκίνο το πρώτο της κατάστημα από το οποίο λείπουν τα παραδοσιακά ταμεία.

Για να μπει ο καταναλωτής στο Lenovo Lecoo Unmanned Store «χαιρετά» ένα tablet εξοπλισμένο με κάμερα, από το οποίο γίνεται αναγνώριση προσώπου και στη συνέχεια ταυτοποίηση με το προφίλ λογαριασμού του χρήστη. Στη συνέχεια, όπως συμβαίνει και στα καταστήματα Amazon Go, ο καταναλωτής βρίσκει τα προϊόντα που τον ενδιαφέρουν, τα παίρνει από το ράφι και… απλά φεύγει. Η χρέωση γίνεται αυτόματα στον συνδεδεμένο λογαριασμό mobile payments.

Αν και η Lenovo είναι γνωστή για την κατασκευή υπολογιστών, φορητών συσκευών και συσκευών για το «έξυπνο σπίτι» εντούτοις το Lecoo, το κατάστημα χωρίς ταμείο, αφορά την πώληση τροφίμων, χυμών και διαφόρων σνακ. Σύμφωνα με αναλυτές, η Lenovo θα χρησιμοποιήσει το εν λόγω κατάστημα σαν ένα πεδίο δοκιμών για μια σειρά από τεχνολογίες, όπως την αναγνώριση προσώπου, τις ηλεκτρονικές και ανέπαφες πληρωμές, το Internet of Things, την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Επαυξημένη Πραγματικότητα.

Το Lenovo Lecoo Unmanned Store βρίσκεται στο τεχνολογικό πάρκο της εταιρείας, στο Πεκίνο, ενώ σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο Έρευνας και Τεχνολογίας της Lenovo, Daryl Cromer, η εταιρεία μπορεί να μάθει «τα πάντα» από την συγκεκριμένη δοκιμή. «Η αγορές στο συγκεκριμένο κατάστημα είναι εξαιρετικά απλές. Απλά περνάς από την πόρτα, οι κάμερες αναγνωρίζουν το πρόσωπό σου, περιηγείσαι ανάμεσα στα ράφια, διαλέγεις τα προϊόντα που θέλεις και ύστερα απλά αποχωρείς με αυτά ενώ ο λογαριασμός σου τακτοποιείται αυτόματα μέσω mobile payment» εξηγεί η Lenovo.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας επιλέγουν να ανοίξουν καταστήματα λιανικής χωρίς ταμεία, από τα οποία πωλούνται διάφορα τρόφιμα και σνακ. Την πρακτική ακολουθούν ήδη η Alibaba, με τα καταστήματα Hema, αλλά και η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου JD. Στην Κίνα είναι ήδη πολύ διαδεδομένη η χρήση mobile εφαρμογών όπως οι WeChat και Alipay οπότε είναι εύκολο για μεγάλο μέρος των καταναλωτών να δοκιμάσει την εμπειρία των καταστημάτων χωρίς ταμείο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons