Η Leica «αφαιρεί» την οθόνη από την M Edition 60

by George Polyzos • On 16-09-2014 • AT 12:38 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Digital Imaging

Leica M Edition 60

Το 2014 αποτελεί έτος εορτασμών για τη Leica αφού φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από το αρχικό λανσάρισμα του θρυλικού πλέον μοντέλου M3 της εταιρείας.

Με αυτή την ευκαιρία παρουσιάστηκε η Leica M Edition 60 που επιχειρεί μία «στροφή» στις παραδοσιακές αξίες. Πιο συγκεκριμένα, η M Edition 60 αποτελεί μία ειδική έκδοση της M-P Type 240, με μία ουσιώδη διαφορά.

Από την M Edition 60 απουσιάζει η οθόνη, με τον φωτογράφο να «αναγκάζεται» να τη χρησιμοποιήσει όπως μία αναλογική φωτογραφική μηχανή (αλλά χωρίς το παραδοσιακό φιλμ), χρησιμοποιώντας το ψηφιακό σκόπευτρο της κάμερας.

Leica M Edition 60_back

Η κάμερα διατηρεί τον φακό Leica Summilux 35mm f/1.4, αλλά στη θέση της τυπικής LCD οθόνης έχει εγκατασταθεί ένας επιλογέας ISO μέσω του οποίου μπορεί να γίνει ρύθμιση της ευαισθησίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας «η εργασία με τη Leica M Edition 60 ηθελημένα απαιτεί τον ίδιο βαθμό συγκέντρωσης και προσοχής που απαιτούσαν και τα αναλογικά μοντέλα». Επίσης, τονίζεται ότι «μόνο ο αισθητήρας και το σύνολο των ηλεκτρονικών αντανακλούν την ενσωμάτωση σύγχρονης τεχνολογίας στην κάμερα».

Έτσι, ο φωτογράφος θα πρέπει να εντοπίσει και να συνθέσει το θέμα του μέσα από το σκόπευτρο, να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες ρυθμίσεις, όπως η ταχύτητα του κλείστρου, και να πατήσει το πλήκτρο την κατάλληλη στιγμή.

Με τον τρόπο αυτό η Leica «ξαναγίνεται το συνώνυμο μίας τέχνης όπου η τεχνολογία θα πρέπει να έχει έναν ρόλο υποδεέστερο των δημιουργικών ικανοτήτων του φωτογράφου», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας.

Η τιμή της επετειακής Leica M Edition 60 δεν ανακοινώθηκε, ωστόσο όπως έγινε γνωστό θα κυκλοφορήσει, από τον Οκτώβριο, σε μόλις 600 αριθμημένες μονάδες, σε παγκόσμια κλίμακα.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons