Η κινεζική LeEco προχωρά στην εξαγορά της αμερικανικής Vizio

by Nikos Kaimakamis • On 27-07-2016 • AT 12:58 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

LeEco-smartphone

Στην εξαγορά της Vizio προχωρά η κινέζικη εταιρεία LeEco έναντι του ποσού των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Η κίνηση αυτή της LeEco είναι ένα μέρος της στρατηγικής της εταιρείας, προκειμένου να επεκταθεί περαιτέρω στην αγορά της Αμερικής. Η εξαγορά αφορά στο τμήμα software και hardware της Vizio, μαζί με όλες τις τεχνολογικές και πνευματικές της ιδιοκτησίες. Η LeEco από την πλευρά της φαίνεται να έχει μεγάλες φιλοδοξίες, καθώς η διοίκησή της θέλει να την μετατρέψει σε μια εταιρεία αντίστοιχη του Netflix, της Apple και της Tesla για την Κίνα.

Η LeEco έχει επεκταθεί σε διάφορους τομείς, όπως είναι η κατασκευή smartphones, αξεσουάρ εικονικής πραγματικότητας, τηλεοράσεις, ακόμα και στον τομέα της κατασκευής αυτοκινήτων. Ήδη, η LeEco έχει δημιουργήσει τα κεντρικά της γραφεία στις ΗΠΑ, σε ένα χώρο 80.000 στρεμμάτων, στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας. Ένα από τα άμεσα σχέδιά της είναι να κατασκευάσει το δικό της ηλεκτρικό όχημα, το οποίο θα κατασκευαστεί στο Λας Βέγκας.

Η Vizio από την πλευρά της, είναι γνωστή από τις προσιτές τηλεοράσεις που κατασκευάζει, ενώ μερικές υπηρεσίες της Vizio θα λειτουργήσουν ως ξεχωριστές εταιρείες, μόλις ολοκληρωθεί η εξαγορά. Η Vizio έχει επεκταθεί και σε άλλους τομείς hardware, όπως είναι η κατασκευή υπολογιστών και tablets.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons